Prefecții și subprefecții USR demiși i-au scris lui Cîțu. Pentru prefectul Coșa de la Constanța, Vîlcu părea oricum… în plus

Cei 42 de prefecți și subprefecți ai USR PLUS au transmis o scrisoare după ce premierul Florin Cîțu i-a demis în urma crizei declanșate în coaliția de guvernare. Ei susțin că gestul şefului Executivului arată că acesta nu ia în serios actul guvernării, „ci transformă totul într-un joc politic cu miză proprie”. La Constanța, este vorba de subprefectul Mihai Vîlcu, pus pe liber și care astăzi își ia jucăriile. Dacă ne raportăm la reacția prefectului Constanței, Silviu Coșa, plecarea lui Vîlcu ar putea fi similară cu… nici o pierdere. Potrivit prefectului, nici nu se agită spiritele prea tare pentru un nou subprefect:

„Își face documentele necesare lichidării, predă calculatorul, telefonul de serviciu, simple formalități ca orice salariat. Nu s-a discutat absolut nimic despre un eventual subprefect. Rolul legal este acela de a ajuta prefectul. Instituția poate funcționa în parametri optimi. Atribuțiile erau legate de tot ceea ce înseamnă premise, înmatriculări și pașapoarte. Nu va fi nici o perturbare a activității celor două servicii”, a spus prefectul Coșa, pentru TOMIS NEWS.

Scrisoare prefecților și subprefecților demiși:

„Ca prefecți și subprefecți,

Ne-am făcut treaba până în ultimul moment. Am considerat că angajamentele luate în fața românilor sunt mai presus de orice criză declanșată de Florin Cîțu.

Am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a lua cele mai bune măsuri în teritoriu, în contextul unei crize pandemice care încă nu a ajuns la final și care, în continuare, are nevoie de soluții în plan local.

Am urmărit să punem în aplicare programul de guvernare cât am putut de bine pentru că reformele asumate nu suportă amânare.

Ceea ce traversăm astăzi, cu consecințe nu doar în plan politic, ne arată nu doar iresponsabilitatea unui premier, ci și riscul la care România este supusă în fiecare zi care trece cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.

Gestul premierului de ne elibera din funcții fără explicații sau motive care să aibă la bază orice fel de analiză a performanțelor noastre ca prefecți ne arată, încă o dată, că premierul nu ia în serios actul guvernării, ci transformă totul într-un joc politic cu miză proprie. Ne-a arătat, totodată, că pregătirea profesională a fiecăruia dintre noi și aportul pe care l-am adus în tot acest timp în activitatea noastră nu contează pentru actualul premier.

Comportamentul iresponsabil al premierului ne-a sudat, însă, și mai tare echipa, iar depunerea moțiunii de cenzură împotriva sa o susținem pe deplin pentru că este singura soluție pe care o avem în acest moment pentru a depași cât mai repede această criză politică.

Rămânem aceiași oameni hotărați să schimbăm administrația asta fie dinăuntru, fie dinafara ei.

Modernizarea României merge mai departe”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Prefecții și subprefecții USR demiși i-au scris lui Cîțu. Pentru prefectul Coșa de la Constanța, Vîlcu părea oricum… în plus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *