Predoiu îi solicită lui Ciucă să atace la CCR legea care lasă liberi evazioniştii care plătesc prejudiciul

Ministerul Justiţiei propune Guvernului atacarea la Curtea Constituţională a modificărilor aduse Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Proiectul de lege a fost votat, marţi, de Camera Deputaţilor şi prevede posibilitatea înlocuirii pedepsei cu închisoarea pentru cei inculpaţi pentru evaziune fiscală dacă prejudiciul este până la 100.000 de euro şi dacă îl achită integral.

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a propus Guvernului să atace la CCR modificările aduse la Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Proiectul adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, prevede posibilitatea înlocuirii pedepsei cu închisoarea pentru cei inculpaţi pentru evaziune fiscală dacă prejudiciul este până la 100.000 de euro şi dacă îl achită integral.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în ciliate de for decisional, proiectul de lege iniţiat de fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu. Deputatul USR Stelian Ion i-a invitat pe colegi să sesizeze CCR cu privire la actul normativ adoptat, deoarece această lege în forma în care este acum nu poate fi şi nu ar trebui promulgată, fiindcă instigă la evaziune fiscală.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.