Preambul al Black Sea Security Forum: Universitatea „Ovidius” a semnat un parteneriat cu Washington State University și New Strategy Center

Universitatea „Ovidius” din Constanța a semnat, miercuri, un parteneriat de colaborare care urmărește dezvoltarea unor programe de studii și a unui centru de cercetări privind securitatea la Marea Neagră, cu Washington State University (WSU) și New Strategy Center (NSC).

Semnarea a avut loc la sediul central al Universității și au participat rectorul prof. univ. dr. Sorin Rugină, vicepreședintele WOS pentru programe internaționale și fostul ambasador SUA în Republica Moldova,  dr. Asif Chaudhry, și președintele NSC, Ionel Nițu.

Evenimentul este un preambul al Black Sea Security Forum, unul dintre cele mai mari evenimente din România pe tema securității Mării Negre și a Balcanilor, organizat de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” și Zona Metropolitană Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și care se desfășoară în perioada 14-16 iunie.

CITEȘTE ȘI:

A doua ediție a dezbaterilor pe securitate la Marea Neagră, găzduită de Constanța

La Forumul de la Constanța vor participa Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu; Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor; vicepremierul Republicii Moldova, Iurie Leancă; ministrul Energiei din România, Anton Anton; înalți demnitari din Polonia, Georgia și Ucraina. Totodată, oaspete al acestui eveniment va fi și Guvernatorul Băncii Centrale a României, Mugur Isărescu.

De asemenea, înalți reprezentanți militari vor sosi la Constanța: șefii apărării din România, gr. Nicolae Ciucă și din Italia, gr. Claudio Graziano, fostul șef al trupelor NATO, gr. (r) Philip M. Breedlove, gr. lt. Jan Broeks, șeful Staff-ului Militar Internațional al NATO, lt. gr. Luciano Portolano, șeful Staff-ului Forțelor Aliate din cadrul Comandamentului de la Napoli și Șeful Elementului de Comandă al Uniunii Europene, precum și Contra-amiralul Jean-Frédéric Plobner, Comandantul adjunct al Zonei Maritime Mediteraneene din Franța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *