PRAF! Magistrații constănțeni, pe post de reclamanți. Vicepreședintele Judecătoriei Constanța, în proces cu… Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării!

Pe parcursul anului trecut, magistrații constănțeni s-au încolonat la Tribunalul Brăila, unde au inițiat două acțiuni cu privire la drepturi salariale ale personalului din Justiţie. Nu mai puțin de 52 de magistrați constănțeni, printre care actualul președinte al Judecătoriei Constanța, Cătălin Jigău; vicepreședintele aceleiași instituții, Constanța Ilie sau vicepreședintele Tribunalului Constanța, Cristina Duță, au chemat în judecată Ministerul Justiției, dar și propriile instituții în care lucrează, respectiv Judecătoria și Tribunalul Constanța. După cinci amânări ale pronunțării, acțiunea, modificată amatoristic între timp, a fost respinsă, pe 3 octombrie 2019.

A doua acțiune, de data aceasta inițiată de 49 de magistrați, ține de… desene animate. Judecătorii brăileni s-au tăvălit de râs când au văzut acțiunea inițiată de floarea cea vestită a magistraturii constănțene, care a chemat în judecată, printre alții, pe… Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării! Magistrații se plâng constant că sunt copleșiți de volumul ridicat de muncă, multitudinea de dosare fiind aproape la limita suportabilității. În acest context, judecătorii constănțeni nu au avut nici o jenă să meargă la Brăila cu trăsnaia chemării în judecată a CNCD.

Consiliul în cauză este o autoritate autonomă, sub control parlamentar, care își desfășoară activitatea exclusiv în domeniul discriminării, cu toate formele sale: religie, sex, orientare sexuală, handicap, rasă, chiar și hărțuire ș.a.m.d., dar nimic legat de… drepturi salariale!

Amatorismul magistraților constănțeni a fost tratat corespunzător de colegii lor de la Brăila, care nu au stat prea mult pe gânduri și au respins acțiunea caraghioșilor luptători tomitani chiar la al doilea termen, cauza principală fiind, evident, năstrușnicia chemării în judecată a CNCD:

Evident, după această jalnică inițiativă, haiducii și amazoanele din aventura brăileană lucrează în magistratura constănțeană, unde… împart dreptatea! Amintim că vicepreședintele Judecătoriei Constanța, judecătorul Constanța Ilie, este cunoscută ca fiind paralelă cu meseria pe care o practică, prezența sa în instituție limitându-se în ultimii ani la călcatul pe cadavre pentru a-și atinge obiectivul: preluarea funcției deținută de Jigău.

Constanța Ilie

În acest sens, cel mai recent raport al Inspecției Judiciare a arătat că judecătorul Constanța Ilie întreține o stare conflictuală în Judecătorie. De asemenea, Constanța Ilie, candidat la funcția de președinte al instituției, s-a făcut de râs la proba psihologică, fiind catalogată ca nerecomandabilă, un aspect foarte grav pentru o persoană care decide destine. La același concurs, a primit nota 4 pe proiect. Pentru toată această catastrofă profesională, Constanța Ilie a fost premiată cu acceptarea detașării, un fel de avansare, la Tribunalul Constanța, unde va activa din ianuarie 2021.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *