Spread the love

A început la Budapesta, Ungaria, evenimentul Navigator Vilag Expo, la care Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime Constanța” (CN APMC) este co-organizator alături de Cargo Kozlekedesi Kft.

Evenimentul, ajuns la a XX-a ediție, este de referință în domeniul transporturilor, temele abordate fiind complexe și de actualitate. Prezența CN APM SA alături de companii românești, atât de pe platforma portuară cât și din domeniul feroviar, urmărește menținerea Portului Constanța în atenția transportatorilor din Ungaria, cu o economie în creștere și o piață dinamică. Alături de CN APM, în panelul cu tema „Conexiunile ungare ale Portului Constanța”, au luat parte la dezbateri reprezentanți ai companiilor românești care fac eforturi de a îmbunătăți legăturile dintre Portul Constanța și partenerii ungari.

„S-a discutat despre potențialul unor linii regulate de containere pe Dunăre, alternativă care ar permite transportul de cantități mai mari de marfă decât pe cale rutieră. Sunt schițate deja proiecte în acest sens, pentru o linie regulată între un terminal de containere ungar și Portul Constanța”, au precizat cei de la APMC.

Potrivit lor, pe calea ferată, investițiile din ultimii ani, respectiv modernizarea coridorului Curtici – Constanța, vor tripla viteza de transport a mărfurilor. Acest coridor va deveni, în 2-3 ani, unul foarte competitiv din punctul de vedere al capacității de transport.

Ruta Budapesta – Constanța va avea o durată estimată de două zile, mult mai eficientă pentru partenerii ungari decât celelalte alternative de pe piață. A doua zi a evenimentului este concentrată pe provocările transportului rutier și feroviar. Invitații se vor reuni la discuții abordând teme ca: digitalizarea în operarea vagoanelor de marfă, provocările legate de transportul mărfurilor pe calea ferată.

Evenimentul se va încheia cu un seminar dedicat traficului feroviar între Ungaria și România.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *