Spread the love

În perioada 22-25 iunie 2016, se desfășoară la Odessa, în Ucraina, cea de-a 48-a Adunare Generală a Asociaţiei MedCruise, sub moto-ul „Celebrating 20 years MedCruise”.
În calitatea sa de membru al MedCruise cu drepturi depline, CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța reprezintă interesele turistice şi de dezvoltare a traficului de pasageri la nivel național în cadrul Asociației MedCruise. La acest eveniment, Portul Constanța va fi reprezentat de Teodor Patrichi, administratorul terminalului de pasageri. Acesta va prezenta participanților atuurile Portului Constanța: cea mai performantă infrastructură din Marea Neagră, posibilitatea să găzduiască mai multe nave de pasageri simultan, facilități pentru un tranzit rapid.
În scopul creșterii numărului de nave de pasageri sosite în port în cadrul programelor turistice de croazieră, CN APM SA Constanța are ca obiectiv strategic atragerea unui număr cât mai mare de nave de pasageri, prin acțiuni de promovare a Portului Constanța ca destinație turistică.
La eveniment sunt prezenți și factori de decizie din boardul companiilor de croazieră importante, care pot trasa noi itinerarii și destinații.
Un subiect foarte important pe agenda evenimentului va fi strategia MedCruise pentru Marea Mediterană şi regiunea Mării Negre.
În prima zi a evenimentului, preşedintele MedCruise, Kristijan Pavić, va face bilanţul celor 20 de ani de activitate a asociaţiei.

Programul mai cuprinde două sesiuni de discuţii referitoare la „Cele mai bune practici pentru porturile de croazieră: Codul de practici ESPO” şi „Ghidul de dezvoltare pentru porturile de croazieră”.
Având în vedere creşterea numărului de pasageri în Europa şi a numărului de porturi implicate în industria de croazieră, dar şi noile provocări la care sunt supuse aceste porturi, ESPO a elaborat un cod de practică pentru porturile de croazieră. Asociația MedCruise s-a arătat receptivă la asumarea unui rol activ în procesul de dezvoltare a acestui cod de bune practici.
Vor mai fi abordate subiecte privind investiţiile în terminalele de pasageri, abordarea de noi piețe şi valorificarea calităţii de membru în cadrul asociaţiilor ce promovează turismul de croazieră.

CN APM SA Constanţa este membră a asociaţiei MedCruise din 2007. Principalul obiect de activitate al Asociaţiei MedCruise îl constituie susţinerea turismului de croazieră şi promovarea intereselor porturilor ce deţin terminale de pasageri.
Din acest motiv, participarea la Adunarea Generală MedCruise reprezintă o oportunitate deosebită pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care să includă Portul Constanța și România ca destinație turistică.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *