Popescu (Energie): „Săptămâna viitoare se semnează contractul dintre Romgaz și Exxon”

Ministrul energiei, Virgil Popescu anunță semnarea contractului dintre Romgaz și Exxon pentru preluarea participației americane în perimetrul Neptun Deep.

„Astăzi în AGA Romgaz s-a aprobat tranzacția cu Exxon. Săptămâna viitoare se va semna contractul dintre Romgaz și Exxon. Decizia de investiție va putea fi luată de către OMV Petrom și cei de la Romgaz, la finalul anului acesta sau începutului anului viitor” a declarat ministrul la televiziunea națională.

Producția României se va dubla odată ce gazele din Marea Neagră vor fi exploatate

Am avut discuții cu cei de la Romgaz și de la Petrom și odată ce vor intra în acest proiect, noi vom încerca să urgentăm și să ardem niște etape, să ajutăm cât se poate cu partea birocratică, cu avizele care nu au fost încă luate, în așa fel încât să grăbim acest lucru”, a specificat Virgil Popescu.

Ministrul a subliniat că partea pozitivă este că producția României se va dubla, vorbim de independență completă și vom deveni furnizor de securitate energetică națională.

Gazul găsit în perimetrele onshore, de mare adâncime, în România

Dorim să punem primele gaze din perimetrul Caragele în exploatare până în 2024. Vorbim despre încă o resursă care vine mai repede decât gazele din Marea Neagră”, a mai declarat Virgil Popescu.

Ministrul a mai declarat că în acest moment România produce mai mult gaz decât consumă, evident consumul fiind mai mic datorită perioadei de primăvară-vară.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *