Popescu (Energie): „Romgaz va REUȘI achiziţia părţii Exxon din proiectul din Marea Neagră şi vom putea începe extracția cu Petrom”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat într-un interviu pentru Agerpres că Romgaz şi ministerul au semnale pozitive din partea Exxon privind preluarea pachetului de 50% din proiectul Neptun Deep, iar negocierile merg mai departe, urmând ca Legea offshore să fie modificată în Parlament. Redăm din interviu:

AGERPRES: Gazele din Marea Neagră le mai scoatem sau le lăsăm acolo până se devalorizează?

Virgil Popescu: Vom scoate cu certitudine gazele din Marea Neagră. Sunt foarte optimist că Romgaz va reuşi achiziţia părţii Exxon din proiectul din Marea Neagră şi vom putea începe împreună cu OMV Petrom extracţia de gaze din Marea Neagră.

AGERPRES: Aveţi un termen-limită pentru finalizarea tranzacţiei cu Exxon?

Virgil Popescu: Ce ne dorim noi la minister este una şi alta este ceea ce discută companiile între ele. Eu îmi doresc cât mai repede.

AGERPRES: Şi ce semnale aveţi de la Exxon?

Virgil Popescu: Semnale pozitive. Se merge mai departe.

AGERPRES: Şi cu Legea offshore?

Virgil Popescu: Nu Guvernul va trimite o lege, ci vom discuta un proiect de lege în coaliţie pe care îl vom pune pe masa Parlamentului şi îmi doresc să fie adoptat de o majoritate mai mare decât coaliţia de la guvernare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.