Popescu (Energie): „România era în procedură de INFRINGEMENT în domeniul Energiei, dar NU mai este cazul!”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunţat vineri că România era în procedură de infringement, pe anumite cauze în domeniul Energiei, însă nu mai este cazul, deoarece Comisia Europeană a adoptat un pachet decizional privind cazurile de încălcare a dreptului UE şi le-a clasat.

Astăzi mă aflu la reuniunea Consiliului Energiei, de la Luxemburg. Şi am o veste bună! Partenerii europeni au remarcat că facem eforturi şi găsim soluţii pentru a îndrepta ceea ce nu funcţiona şi eram în procedură de infringement, pe anumite cauze în domeniul Energiei. Nu mai este cazul! Comisia Europeană a adoptat un pachet decizional privind cazurile de încălcare a dreptului UE (infringement)”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Conform declaraţiei lui Virgil Popescu, pachetul decizional vizează: Clasarea Cauzei 2012/2114, având ca obiect încălcarea prevederilor art. 35 şi 36 TFUE (interdicţia restricţiilor cantitative la export şi a măsurilor echivalente) şi a prevederilor art. 40 litera c din Directiva 2009/73/CE privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale şi de abrogare a Directivei 2003/55/CE; Clasarea Cauzei Cauzei 2019/2036, având ca obiect nerespectarea art. 3 alin. (1) coroborat cu art. 3 alin. (2) din Directiva 2009/72/CE privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale şi a art. 6 coroborat cu art. 8 alin. (1), art. 12 alin. (5) şi art. 9 din Regulamentul (UE) 2017/1938 privind măsurile de garantare a siguranţei furnizării de gaze; Clasarea Cauzei 2020/2339, având ca obiect neîndeplinirea obligaţiilor ce îi revin României în temeiul art. 2a alin. (1) şi (í ˝í¸Ž din Directiva 2010/31/UE privind performanţa energetică a clădirilor.

Vreau să le mulţumesc şi să îi felicit pe colegii mei de la Ministerul Energiei care au dat dovadă de profesionalism şi au găsit cele mai bune soluţii legislative! Totodată, este un merit al guvernelor liberale, conduse de Ludovic Orban şi Florin Cîţu, pentru că noi am reparat ceea ce PSD a stricat”, a mai scris ministrul Energiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.