Popescu (Energie): „Nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate companiile de interes strategic”

Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional, iar listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, ci şansa de modernizare şi de a face investiţii, susţine ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ca în povestea cu Petrică şi Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă „Ne vând ţara”. Asta după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susţin şi am mai anunţat asta. Însă nu privatizăm nimic! Aşa cum am spus şi în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional! Şi aşa va fi!”, a transmis ministrul Energiei.

El a transmis că listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, „ci şansa de modernizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare român. P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare şi de temerile ascunse ale unor oameni, doar că să obţinem un interes electoral efemer”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale va fi abrogată, ca un semnal pentru piaţa de capital, în sensul atragerii de noi investiţii străine în România.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Popescu (Energie): „Nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate companiile de interes strategic”

  • duminică, 14 februarie 2021 la 17:09
    Permalink

    Pana la prima majorare de capital,la care statul nu va subscrie,asa ca reteta e deja patentata.Ma intreb oare vor plati vreodata acesti indivizi?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *