Popescu (Energie) mai vine cu o „gogoriță”: „Lucrăm la o OUG-surpriză. Facem tot felul de simulări. Românii vor avea factura diminuată”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus, într-o intervenție la Antena 3, că pregătește o OUG care va ajuta consumatorii vulnerabili să își plătească facturile iarna aceasta. Ministrul Energiei a precizat că lucrează la o ordonanță de urgență, pe care o va prezenta săptămâna viitoare premierului Florin Cîțu și care vine în ajutorul consumatorilor vulnerabili. Virgil Popescu a spus că nu este vorba de o plafonare a prețurilor, pentru că nu i se pare normal ca persoanele cu venituri foarte mari să plătească la fel de puțin.

Noi știm ce avem de făcut, la asta lucrăm, dar nu la plafonarea prețului pe o perioadă de 6 luni, pentru că nu mi se pare normal ca și cetățenii cu venituri foarte mari să beneficieze de prețuri mici. Lucrăm la o OUG și suntem aproape de final, săptămâna viitoare o voi prezenta premierului, pentru ajutorarea românilor până la venituri medii sau consumul mediu și vorbim de milioane de români, atât la energie electrică, cât și la gaze naturale. (…) Facem tot felul de simulări, ca să vedem ce este mai bine pentru oameni și să fie o formă foarte rapidă de făcut, practică, să nu punem oamenii pe drumuri să-și scoată adeverințe, așa cum se întâmplă la consumatorul vulnerabil”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a fost întrebat dacă, prin această OUG, consumatorii casnici vor avea un alt tarif la energie electrică și la gaze naturale, iar Virgil Popescu spus că nu.

Nu, nu vor avea alt tarif, vor primi în funcție de gradul de consum. O să vedeți când prezentăm schema, vor avea factura diminuată”, a spus ministrul la Antena 3.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *