Popescu (Energie), luat la întrebări în Parlament: „De ce în Ungaria, țară importatoare de țiței, prețul la combustibil este mai MIC decât la noi?”

Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere, zilnic. Nici un semn din partea guvernanților în acest sens. În ciuda unor programe sociale pe-repede-înainte, în privința combustibilului avem o tăcere mormântală deși românii scot tot mai mulți bani din buzunar la pompă. În acest context, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost luat, literalmente, la întrebări în Parlament, de deputatul constănțean Dănuț Aelenei. Acesta a subliniat faptul că în Ungaria, țară importatoare de țiței, combustibilul este mai ieftin, iar românii din proximitatea țării vecine alimentează… de acolo.

Dănuț Aelenei:

Domnule Ministru

În contextul geo-politic actual, toate țările se confruntă cu o majorare a prețurilor la energie și mai ales la carburanți. Țara noastră a înregistrat una dintre cele mai agresive creșteri ale prețului la combustibil din Uniunea Europeană. Un litru de motorină, de exemplu, costă acum cu aproape 60% mai mult față de anul trecut. În această situație țări vecine cu România au adoptat anumite măsuri astfel încât să aibă prețuri mai mici la carburanți reducând astfel și inflația.

Un exemplu este Ungaria unde litrul de motorină este chiar si cu 3 lei mai ieftin. Traficul de frontieră la granița de vest este în creștere, după ce tot mai mulți români merg să alimenteze în țara vecină unde unii șoferi spun că fac o economie considerabilă, chiar și de 150 de lei la fiecare plin de carburant. În benzinăria din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini este cu numere de România. Prin prezenta vă solicit răspuns la următoarea întrebare:

De ce în România, țară producătoare de țiței, prețul combustibilului la pompă este net superior celui din Ungaria, țară importatoare de țiței și ce măsuri luați în vederea rezolvării acestei situații care este de nesuportat pentru tot mai mulți români?

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.