Popescu (Energie), după întâlnirea cu… Erdogan: „Resursele energetice NU trebuie să fie folosite ca arme de ȘANTAJ!”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, la Istanbul, că în actualul context geopolitic şi de securitate parteneriatul este prioritar, iar resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj, iar România susţine dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze.

Împreună cu viceprim-ministrul Sorin Grindeanu am avut astăzi o întâlnire de lucru cu preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan”, a scris Virgil Popescu într-o postare.

Ministrul afirmă că a pus accent pe întărirea cooperării în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia.

„În actualul context geopolitic şi de securitate parteneriatul este prioritar, iar resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj. I-am transmis că România susţine dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze şi încurajăm parteneriatul dintre cele doua state în vederea diversificării rutelor de aprovizionare”, a mai spus Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *