Popescu (ENERGIE) a discutat cu ministrul ungar de Externe despre gazul din Marea Neagră, conducta BRUA şi perspectiva Ungariei cu privire la proiect

Ministrul Energiei Virgil Popescu a discutat joi cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei Péter Szijjártó despre gazul din Marea Neagră, conducta BRUA şi perspectiva Ungariei referitoare la acest proiect.

„Astăzi (joi – n.r.) am avut o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó. În cadrul dialogului s-a accentuat necesitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în mod special în domeniul Energiei. În mod specific, am discutat despre gazul din Marea Neagră, despre conducta BRUA şi perspectiva Ungariei cu privire la acest proiect important, având în vedere că vrem să găsim soluţii viabile pentru diversificarea surselor de alimentare şi transport, pentru a întări securitatea energetică”, a transmis, joi, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai spus că a existat un acord să fie intensificată colaborarea cu privire la discuţiile de la nivelul UE pentru îndeplinirea obiectivelor referitoare la o energie curată.

Am căzut de acord să intensificăm dialogul pentru a colabora în ceea ce priveşte discuţiile ce se vor purta la nivelul Uniunii Europene în vederea îndeplinirii obiectivelor cu privire la trecerea către o energie curată, folosind un mix energetic diversificat neutru din punct de vedere tehnologic. La întâlnire au mai participat, din partea Ungariei, E.S. Ambasadorul Zakonyi Botond şi secretarul de stat Mosoczi László, iar din partea României, secretarii de stat Dan Drăgan şi Niculae Havrileţ şi Cristian Bădescu – reprezentant cu însărcinări speciale al MAE pentru securitate energetică”, a completat Popescu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *