Ponta, la Constanța: „PSD a rămas cu aceeași „tagmă de jefuitori” care era în jurul lui Dragnea, acum în jurul lui Ciolacu. PRO România ar putea fi A TREIA forță politică a Constanței”

Președintele PRO România, Victor Ponta, se află în această perioadă într-un tur electoral în toată țara. Miercuri, a fost la Buzău, Galați și Brăila, unde a coordonat lansări de candidați pentru alegerile locale, iar joi a revenit la Constanța, în prezența deputatului Mircea Titus Dobre – candidatul PRO România la Primăria Constanța și Răzvan Filipescu – candidatul la Consiliul Județean Constanța.

CITEȘTE ȘI:

În ciuda unor semnale date recent de alianțe punctuale cu PSD în diverse localități din țară, Victor Ponta exclude totuși orice alianță cu PSD. Fostul premier social-democrat și-a continuat tirurile cu… baronii la adresa PSD, susținând că este convins de faptul că acest partid nu se poate reforma, pentru că… este condus de baroni. Ponta consideră că PSD este condus de aceeași tagmă de jefuitori care face blat cu PNL și, astfel, un program politic comun nu poate fi luat în calcul.

„O să spun de 1.000 de ori că așa trebuie: nu facem nici o alianță! Cu PSD! Că despre asta întreabă toată lumea pentru alegeri. Am lansat candidații pentru președintele CJ și Primăria Buzău – acasă la domnul Ciolacu (președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu – n.r.), la Constanța nu e nici o surpriză. Anunțasem deja, dar îi mai anunț o dată. Evident, m-am întâlnit cu o parte dintre candidații noștri la celelalte primării din județ. Obiectivul este să avem liste complete de candidați PRO România în absolut toate UAT-urile din județul Constanța, să reprezentăm a treia forță aici, să arătăm ce nu a făcut PSD în toți acești ani. A avut guvern, majoritate parlamentară, CJ, Primărie, deci cu siguranță se putea face mult mai mult și să arătăm care sunt proiectele PRO România. Nu îmi închipui că PRO România o să câștige peste tot, de aceea PSD și PNL au făcut acel blat referitor la sistemul de vot, să nu fie în două tururi, tocmai ca să aibă mai puține emoții în competiția cu PRO România sau cu USR. În același timp, sunt convins că vom prinde rădăcini după aceste alegeri locale. Vom avea consilieri locali, județeni, poate și viceprimari și primari și vom putea să reprezentăm ceea ce nu mai reprezintă PSD, adică o forță de centru-stânga modernă, cu oameni mai tineri, mai bine pregătiți și care nu fac ce zice partidul, ci ceea ce zic cetățenii. Suntem, practic, în campania pentru alegerile locale, indiferent dacă vor fi pe 14 iunie sau pe 28. Pe 21 nu pot fi alegeri, pentru că atunci are loc bacalaureatul și ar fi o mare greșeală ca guvernul să afecteze programul. Ori pe 14, ori pe 28, e același lucru. Avem timp. PRO România nu face blaturi cu PNL, cum face PSD, apoi dacă ne plăcea PSD rămâneam acolo, dar din păcate PSD a rămas cu aceeași „tagmă de jefuitori” care era în jurul lui Liviu Dragnea s-a mutat la Dăncilă și de la Dăncilă s-a mutat la Ciolacu și o să se mute și la următorul, că nu o să stea nici Ciolacu prea mult…”, a spus Victor Ponta.

Dobre și Filipescu nu se tem de… faimosul baron din umbră al Constanței

Potrivit președintelui PRO România, țara trece printr-o… triplă criză, iar a patra – cea politică – trebuie oprită imediat, Ponta pledând pentru învestirea guvernului liberal condus de Florin Cîțu.

„Ar trebui să avem un guvern stabil, imediat, mâine sau când se votează. Nu îmi place guvernul domnului Cîțu, dar să avem un guvern stabil, liberalilor și USR-iștilor și celor de dreapta le place… Hai să terminăm blatul între PSD și PNL, unii se fac că guvernează, alții că sunt în opoziție și 100 de zile de acum încolo nu o să avem nici Guvern, nici Parlament. La cele trei crize – sănătate, buget și migrație să păstrăm și a patra – cea politică, este o mare greșeală, cei de la PNL și PSD s-ar putea să plătească destul de scump această lipsă de responsabilitate”, a mai spus Ponta.

CITEȘTE ȘI:

Revenind la tematica alegerilor locale, liderul PRO România și-a exprimat încrederea în Dobre și Filipescu, lansând astfel un atac la adresa președintelui PSD, Felix Stroe.

„Nici unul nu candidează doar de formă, nici unul nu se sperie de baronul din umbră al Constanței, faimosul domn Stroe, de candidații altor partide. Suntem a treia forță și al treilea mod de a face și sunt convins că și în Constanța vor fi mulți oameni alături de noi”, a mai spus Ponta.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *