Ponta, după discuțiile cu Ciolacu: „Dacă era un guvern PSD sau eram eu la guvern cu PSD, nu că erau proteste, ne SPÂNZURAU pe TOȚI de felinarul din Piața Victoriei”

Victor Ponta a fost la sediul PSD, unde a fost invitat de Marcel Ciolacu și au abordat mai multe subiecte politice. Ponta a precizat, vineri seara, că președintele Klaus Iohannis trebuie să numească un premier de la PSD cât mai curând.

Domnul Ciolacu m-a invitat, am fost unul dintre liderii care au făcut USL. O să fim la al șaptelea premier în ultimii 6 ani. Soluția corectă, după parlamentare, era ca domnul Iohannis să cheme PSD și să facă guvernul. Am pierdut un an. Nu vreau să spun câți oameni au fost pierduți. PSD face o favoare PNL-ului și lui Iohannis, dar nu au ce face, nu pot să stea pe margine, când oamenilor le este rău. Domnul Ciolacu are o responsabilitate față de PSD și față de oamenii care i-au votat. Nu am discutat ce va face și cum va face, discută cu colegii săi. A zis PSD un lucru cu care sunt de acord: să le dea oamenilor, la pensii, la salarii, măcar ce le-a luat inflația. Pentru congresul PNL au avut bani. Dacă era un guvern PSD sau eram eu la guvern cu PSD, nu că erau proteste, ne spânzurau pe toți de felinarul din Piața Victoriei, nici nu ne mai judecau, o chemau pe Kovesi, ne executau în fața poporului. Credeți că o să îi ceară Iohannis demisia lui Cîțu pentru că vin oamenii în Piață? Nu, o să îl doară-n cot. Dacă domnul Ciolacu mă întreabă, cu mare drag. Din prietenie, din convingere, eu îi spun ceea ce cred. Nu mi-a cerut să revin în PSD. Această criză durează de două luni și are un singur autor, domnul Iohannis. El poate să o rezolve în seara asta, să îl cheme pe domnul Ciolacu și să îi spună: ”Ia, fă Guvernul împreună cu PNL!”. E normal ca PSD să dea premierul, pentru că a primit cele mai multe voturi. Nu e decizia domniei sale ca să numească un premier de la PSD, ci așa au decis românii la vot. A făcut un experiment falimentar care a costat vieți omenești. El poate să își ceară scuze și să spună că a greșit. 20 de milioane de oameni depind de orgoliul unui om”, a spus Victor Ponta la România TV.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *