Ponta continuă atacurile la Dragnea. Despre legea offshore: „În România nu se va face nici o investiție, nu se va scoate nici un metru cub de gaz, nu vom încasa nici un leu. Vom importa de la ruși”

România ar putea importa gaze de la ruși! Este avertismentul pe care l-a tras fostul premier Victor Ponta de la Constanța după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut o adevărată harababură cu legea offshore, care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră. Prezent joi la Constanța, Ponta a prezentat în stilul caracteristic modalitatea prin care respectiva lege a fost propusă, modificată radical cu o oră înainte de vot, adoptată, apoi… urmează să fie modificată.

CITEȘTE ȘI:

Circ cu legea offshore: Iohannis a retrimis-o la Parlament! Sesiune extraordinară pentru Senat? Chițac: „Înțeleg întârzierea ca un mic șantaj!” Mihu (PSD): „Legea o să iasă la fel!”

„Am tras linie, din păcate, după aproape cinci ani de eforturi, referitor la rezervele României din Marea Neagră. Din 2012 am avut două obiective: independență energetică, să nu mai importăm din Rusia, ba chiar să fim capabili de export și România să beneficieze de investiții de miliarde, care să se reflecte în taxe și impozite. După tot circul din ultimele luni, anume guvernul propune o lege, Senatul o adoptă, Camera Deputaților adoptă în comisie și cu o oră înainte de vot vine domnul Dragnea și modifică total legea de nu a înțeles nimeni despre ce e vorba. După care tot domnul Dragnea vine și spune că nu e bună legea și trebuie ordonanță de urgență. În România nu se va face nici o investiție, nu se va scoate nici un metru cub de gaz, nu vom încasa nici un leu redevență și taxe și vom importa gaze din Rusia! Este concluzia demersurilor unui grup de infractori care au putere în România și care au folosit această temă ca să-și facă poze cu Trump și să participe la deschideri de ambasade la Ierusalim! (…) Prețul la gaze a crescut și va crește pentru că există această neîncredere în politica legislativă a României. Evident, vom lua din Rusia. Nu pot să spun că a fost o conspirație, pot să spun cine e câștigător: domnul Dragnea nu a câștigat nimic, doar că a dat un semnal de neseriozitate a unui stat. Cei care investesc în România nu discută cu guvernul Boc, Grindeanu, Ponta, ei discută cu România. Dacă România nu este în stare să fie predictibilă și să spună clar ce vrea, vor aștepta… Noi din altă parte gaze nu avem de unde să scoatem! Vorbim de companii cu investiții în foarte multe state și vor trece România de pe locul 1 de pe lista de investiții și o vor pune pe locul 30. (…) Trebuie să scoatem gaz, să îl impozităm, să îl folosim, să îl utilizăm unde e nevoie, nu să folosim tema gazului ca să ne facem poze cu cine e președinte american. Dacă s-ar începe azi exploatările, primul metru cub ar ieși prin 2023! Nici domnul Dragnea nu va mai fi în funcție…“, a spus Ponta.

Amintim că, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, la începutul lunii august, spre reexaminare, legea care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră. Şeful statului susţine că un astfel subiect este unul de interes maxim pentru România, iar o asemenea lege trebuie să asigure un echilibru şi o echitate în ceea ce priveşte beneficiile atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. Iohannis critică lipsa de predictibilitate şi stabilitate a Legii offshore, în forma trimisă spre promulgare.

CITEȘTE ȘI:

„Tătucul” legii offshore, Iulian Iancu, luat în vizor de aliați! Andrei Gerea, ALDE: „A introdus un amendament nefericit, de care nu știam nici noi, nici companiile”

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*