Ponta bagă bățul prin gardul PSD și ALDE: CANDIDAT COMUN la prezidențiale! Dobre: „În conjunctura actuală, candidatul PSD clar NU INTRĂ în turul doi!”

Moțiunea de cenzură inițiată de opoziție a fost respinsă, marți, în Parlament. Tot marți, președintele PRO România, Victor Ponta, a arătat că o mare coaliție între partidul său, PSD și ALDE, pentru a sprijini un singur candidat în alegerile prezidențiale, ar fi de preferat, întrucât dacă mergem cu trei candidați sigur nu intră nici unul în turul doi!

„Eu tot vreau în turul doi să intre un candidat de centru-stânga. Eu tot cred că putem găsi un candidat, să nu fie nici de la PSD, pe care să îl susținem să ajungă în turul doi. PRO România și PSD și ALDE! (…) Dar dacă mergem cu trei candidați, sigur nu intră nici unul în turul doi!”, a spus Ponta.

Premieră istorică: PSD nu intră în turul doi? Dobre (PRO România Constanța): „PSD nu o să fie singurul partid de stânga care va reprezenta România. Mergem la S&D!”

Una peste alta, înțelegem că Ponta doar și-a măscărit din nou foștii colegi, răsucind cuțitul în proaspăta rană electorală a social-democraților. Mai mult, PRO România mai pregătește o lovitură. Dacă zilele trecute a fost anunțată afilierea la Partidul Democrat European, între timp lucrurile s-au schimbat: PRO România va merge la socialiștii europeni, ceea ce înseamnă că PSD nu va mai fi singurul partid de stânga care va reprezenta țara în această familie europeană, așa cum ne-a precizat deputatul constănțean Mircea Titus Dobre. Totodată, PRO România va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale:

„Noi nu o să mai mergem spre Partidul Democrat European, ca afiliere europeană, se pare că ne vom îndrepta spre S&D (socialiștii europeni – n.r.), ceea ce înseamnă că PSD nu va fi singurul partid de centru-stânga care va reprezenta România la nivel european. Propunerea lui Victor Ponta arată că așa ar fi trebuit să fie, așa ar fi fost logic într-o conjunctură politică de normalitate, dar la ora actuală PSD și ALDE nu se află într-o normalitate. (…) Klaus Iohannis candidează, dacă Dacian Cioloș candidează, PSD își pune candidat, ALDE își pune candidat, PRO România își pune candidat, PMP nu știu că nu mai are pe cine… Dacă s-ar întâmpla așa, PSD și ALDE nu vor intra în turul doi! O să intre, probabil, Iohannis și Cioloș. Candidatul PSD clar nu intră!”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.