Pompierii Consal Trade, cu gălăgie la APMC. Tivilichi, tranșant: „Orice contract are un început și un sfârșit. Noi nu avem nici o vină că se încheie contractul, licitația este publică”

În intervalul 21 – 25 ianuarie, între orele 15.00 și 18.00, pe platoul din fața Gării Maritime din incinta Portului Constanța are loc o acțiune de protest la care participă în jur de 100 de persoane, membri de sindicat ai SC Consal Trade SRL, care s-au trezit că nu mai au siguranța locului de muncă.

Disputa se duce pe marginea încetării contractului de prestări servicii privind prevenirea și stingerea incendiilor, încheiat de Consal Trade cu Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (APMC).

Protestatarii solicită prelungirea contractului, care datează din 2004 (!), până la desemnarea noului operator care va prelua acțiunile de prevenire și stingere a incendiilor în Portul Constanța.

De partea cealaltă, conducerea APMC nu este impresionată de protestul angajaților Consal Trade, directorul general al Administrației, Nicolae Dan Tivilichi, fiind tranșant în această chestiune.

„Eu nu știu ce formă de protest au ei, pentru că ei nu trebuie să aibă o formă de protest cu Administrația, nefiind angajații Administrației! Există un contract încheiat cu APMC și se apropie de final și Administrația nu are nici o vină că se apropie acest contract de final! Orice contract are un început și are un sfârșit! Mai departe, APMC, pentru acest serviciu, are o procedură de licitație începută, perfect transparentă, caietul de sarcini a fost pus în discuție publică cu toți cei interesați înainte de a fi urcat pe SICAP, acum este urcat pe SICAP, e liber să vină oricine are capacitatea să presteze și să dezvolte acest serviciu și asta e! Orice legătură a Administrației cu angajații care au fost ai APMC în 2004 se termină la 31 ianuarie! Urmează procedura normală de achiziție, transparentă, așa cum scrie la lege!”, a spus directorul general al APMC, Nicolae Dan Tivilichi, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*