Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. Ministerul Mediului anunță sancțiuni

Ministerul Mediului anunţă, joi dimineaţă, că s-a produs poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave, cea mai mare parte pe mal, restul între navă şi cheu.

ABA Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, judeţul Constanţa, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal şi 20% s-a scurs între navă şi cheu”, anunţă, joi, Ministerul Mediului.

poluare midia1 1

Sursa citată a precizat că personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă. A fost anunţat tot personalul disponibil din portul Midia, precum şi firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curăţare.

În acest moment, la faţa locului sunt toate instituţiile cu rol de combatere a poluării. Între navă şi cheu, pe o lungime de 30 m, lăţime de 0.5 m (distanţa între navă şi cheu) şi grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă şi îngheţată, datorită temperaturii scăzute”, a mai precizat Ministerul Mediului.

Potrivit instituţiei, păcura va fi îndepărtată de firmele specializate şi dotate corespunzător după plecarea navei. Este şi o suprafaţă de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranţă.

Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la faţa locului, urmează să fie aplicate sancţiuni. Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare”, a mai transmis Ministerul Mediului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *