Polonia acuză Franța și Germania că sunt prea FAVORABILE Rusiei: „Au o SIMPATIE foarte puternică! NU suntem mulțumiți de rolul Berlinului în Europa!”

Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, considerat omul forte al puterii de la Varşovia, a acuzat Franţa şi Germania că sunt prea apropiate de Rusia în contextul războiului din Ucraina, scrie AFP.

Germania, ca şi Franţa, are o simpatie foarte puternică pentru Moscova”, a criticat liderul partidului naţionalist-populist PiS la putere în Polonia, într-un interviu publicat duminică de cotidianul german Die Welt.

Jaroslaw Kaczynski şi-a rezervat cele mai ascuţite săgeţi în direcţia Berlinului.

Ani de zile, guvernul german nu a vrut să vadă ce face Rusia sub conducerea lui (Vladimir) Putin, iar astăzi se vede rezultatul”, a spus el. „Polonia nu este mulţumită de rolul Germaniei în Europa”, a subliniat el, acuzând Berlinul că a încercat „să reconstruiască ceea ce făcuse fostul cancelar al imperiului, Bismarck”, adică „o dominaţie germană, dar cot la cot cu Rusia”.

Vicepremierul polonez a criticat Berlinul mai ales pentru că în prezent nu livrează suficiente arme Ucrainei şi pentru că refuză un embargo cel puţin asupra importurilor de petrol din Rusia.

Este important de ştiut că Rusia obţine venituri de patru până la cinci ori mai mari din vânzările sale de petrol decât din vânzările de gaze”, a spus Jaroslaw Kaczynski, insistând că „nu putem continua să susţinem permanent o mare putere precum Rusia plătindu-i miliarde”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *