Politizarea educației: 60% din inspectorii şcolari generali participă la alegeri pe listele PNL

Un procent de 60% dintre cei 42 de inspectori şcolari generali România. candidează pe listele PNL. Potrivit Dela0.ro, sunt 42 de inspectori şcolari generali în România. Dintre aceştia, în septembrie 2020, 60% candidează pe listele PNL.

În mai puţin de un an de guvernare liberală, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a schimbat 85% din conducerile inspectoratelor şcolare judeţene, înlocuind 36 de inspectori generali. Printre noii numiţi 31 sunt membri PNL, iar 25 dintre aceştia candidează la alegerile de săptămâna viitoare pentru poziţii de consilieri locali sau judeţeni.

Monica Anisie a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute şi că doi secretari de stat de la minister, dintre care unul care răspunde de învăţământul preuniversitar, se află în concediu de odihnă, fiind implicaţi în activităţi legate de campania electorală.

„Atât eu, cât şi colegii mei din cadrul Ministerului Educaţiei, am făcut toate eforturile pentru ca anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii. Aşa cum cred că ştiţi secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, dar şi un alt secretar de stat din cadrul ministerului Educaţiei şi-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfăşura alte activităţi, având în vedere faptul că suntem în campanie electorală. Este vorba despre doamna Luminiţa Barcari şi despre domnul Rădulescu Dragoş”, a afirmat Monica Anisie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *