Polițiștii vor patrula ÎN CIVIL pe străzi pentru a vedea cine nu respectă măsurile anti-COVID

Consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Guran, confirmă faptul că s-a discutat la nivel guvernamental, iar polițiști în civil vor patrula pe străzi. De asemenea, va fi creat un TelVerde, un număr special la care cetățenii îi pot reclama pe cei care nu respectă regulile.

S-a discutat și se va pune în practică. Sunt oameni care nu vor să respecte măsurile, nu este o măsură coercitivă, nu este o măsură care să deranjeze oamenii, este o măsură pentru acei oameni care nu doresc să respecte măsurile”, a spus Virgil Guran.

Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma. De asemenea, numărul TelVerde la care poate fi sesizată nerespectarea măsurilor sanitare va fi operaționalizat astfel încât să poată fi primite și fotografii sau înregistrări video. Pe baza acestora vor putea fi date amenzi, se pot deschide cercetări sau pot fi adoptate alte sancțiuni.

Numărul la care cetățenii pot sesiza nerespectarea regulilor este 0800.800.165.

Poliția va face controale în civil pentru a-i depista și amenda pe cei care nu respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, potrivit unor surse guvernamentale. Decia a fost luată ca urmare a faptului că autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma. Toate aceste măsuri vor fi luate după ce numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut în ultima perioadă. Timp de patru zile acesta a trecut de plafonul de 2.000 de infectări cu noul coronavirus, apoi a scăzut, dar datorită faptului că în weekend numărul de teste a fost mult mai mic. De asemenea, situația este îngrijorătoare și la Terapie Intensivă, unde pacienții internați au ajuns la aproape 600. Și numărul morților crește zilnic, astfel că autoritățile caută acum soluții.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.