Polițiștii vor oferi, la propriu, lumină: ACORD între MAI și Patriarhia Română, pentru sărbătorile pascale! Vela: „Este o alinare spirituală”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară faptul că a semnat un Acord cu Patriarhia Română în privința organizării pe perioada sărbătorilor pascale. Vela a arătat că la nivelul MAI nu se dorește închiderea totală a bisericilor și, în acest sens, se vor aplica o serie de măsuri, prin care credincioșii ortodocși să poată să se bucure, fie și în anumite limite, de tradiție. La acest efort, cadrele MAI vor oferi, la propriu, lumină.

„Am considerat că este necesar să vă prezentăm acordul semnat astăzi între MAI și Patriarhia Română. Am avut în vedere că mulți români vor sărbători sfintele Paști la sfârșitul acestei săptămâni. (…) Având în vedere numărul mare de cetățeni de religie ortodoxă, MAI vine în sprijinul BOR, executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi o alinare spirituale, vom ajuta BOR la împărțirea sfintelor Paști și a luminii sfinte aduse la Ierusalim. Ținând cont de decretele prezidențiale, cât și de prevederile ordonanțelor militare, astăzi am semnat cu preafericitul Daniel, patriarhul BOR, un Acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate ale MAI pentru stabilirea unor acțiuni comune cu ocazia sărbătorilor pascale. (…) Pâinea binecuvântată, sfințită în Joia mare, în 16 aprilie, va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07:00 – 17:00 în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcașelor de cult, de către personalul Bisericii și voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție și distanță socială. În declarația pe propria răspundere, credincioșii vor nota: „Pentru ridicarea sfintelor Paști de la biserică” și va trece numele lăcașului de cult. Reprezentanții MAI vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii sfintelor Paști. Angajații parohiei și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale și a reglementărilor ordonanțelor militare, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț. Pentru credincioșii bolnavi și cei de peste 65 de ani vor primi de la voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție. Distribuirea sfintei lumini în seara zilei de sâmbătă, în jurul orelor 19:00, se va face de către voluntarii parohiilor și echipajele de ordine publică și patrulele sub coordonarea MAI aflate în misiune, începând cu ora 20:00”, a spus Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.