Polițiștii și militarii rezerviști, în stradă pentru a treia zi consecutiv: Au depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva ministrului Câciu (Finanțe)

Polițiștii, angajații din penitenciare și militarii rezerviști au ieșit în stradă pentru a treia zi consecutiv. Au făcut și o plângere penală împotriva ministrului de Finanțe, Adrian Câciu pe care îl acuză că a încălcat legea salarizării. În urmă cu puțin timp ministrul i-a primit la negocieri și chiar acum discută eventuale soluții. Sute de poliţişti şi angajați din penitenciare au protestat astăzi în faţa Ministerului de Finanţe faţă de neaplicarea legii salarizarii şi a pensiilor militare de stat. Aceştia spun că protestele vor continua până când cererile lor vor fi soluţionate.

Principala cerinţă a poliţiştilor, inclusiv cei din penitenciare, este să le crească salariile. În plus, spun ei, nu e aplicat sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică de 20% şi nici nu le-a fost reactualizată norma de hrană, la inflaţia curentă și au depus o… plângere penală împotriva ministrului Finanțelor, Adrian Câciu.

I-am facut Ministrului de Finante plângere penala la Înalta Curte pentru că a încalcat legea flagrant. Îl acuzăm de abuz în serviciu. Şi îi vom atrage atenţia în fiecare zi să resoecte legea. Aşteptăm să ne invite domnul ministru, nu vom pleca de aici până cand nu ne vom spune revendicarile cuiva din Ministerul de Finanţe”, a declarat Cosmin Dorobanţu, din partea SNPPC.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *