Spread the love

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu, anunță, duminică, Instituția Prefectului Constanța. Astfel, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.1, au fost acordate 2 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1.500 lei. Amenzile au fost date de către polițiștii IPJ Constanța.

Potrivit prefecturii, în ultimele 24 de ore, 869 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de oamenii legii. Pentru această acțiune, au fost angrenați 348 de agenți din cadrul IPJ Constanța, polițiști ai Gărzii de Coastă, jandarmi din IJJ Constanța, respectiv GM „Tomis” Constanța și polițiști locali constănțeni.

Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile.

Instituția Prefectului punctează faptul că nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani. De asemenea, de când a fost decretată starea de urgență, polițiștii constănțeni au verificat 77 de societăți comerciale și Persoane Fizice Autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanței militare emise.

În acțiunea de transport a românilor repatriați ieri din Italia, un efectiv de 137 de angajați din structurile MAI (IPJ Constanța, ISU Dobrogea, Garda de Coastă, IJJ Constanța, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța) și Poliția Locală Constanța a participat activ la operațiune.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 349 de persoane carantinate, respectiv 3.737 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

„Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanței Militare emise ieri, 21 martie. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!”, au mai precizat reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

Pe același subiect:

Coronavirus: DOUĂ DECESE la nivel național. La Constanța: DOI pacienți, VINDECAȚI

La Constanța ar putea fi adus un SPITAL MILITAR de campanie, cu efective pregătite în lupta cu coronavirus

Măsuri și mai DURE: Se ÎNCHID mall-urile! Vela (MAI): „Recomandăm EVITAREA formării grupurilor mai mari de 3 persoane!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *