Spread the love

Polițiștii locali din Constanța spun că acționează, zilnic, atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor, pentru depistarea celor care apelează la mila publică în municipiu. Astfel, în 22 iulie, oamenii legii au depistat o persoană majoră, aptă de muncă, care cerșea, folosindu-se de un copil de doi ani, pe care-l ținea în brațe pentru a solicita și obține ajutor material de la conducătorii auto, care așteptau la semaforul situat la intersecția B-dul 1 Decembrie/str. I.L. Caragiale din zona Casei de Cultură, îngreunând fluența traficului rutier și riscând, în orice moment, a fi în pericol de accident.

CITEȘTE ȘI:

Poliția Locală Constanța: Aproape 1.600 de amenzi într-o săptămână!

Echipajul de control a condus persoana în cauza la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, unde s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării infracțiunii de „folosirea unui minor în scop de cerșetorie“, așa cum este prevăzută în dispozițiile articolului 215 din Codul Penal. Polițiștii locali au întocmit procesul verbal pentru predarea cerșetoarei secției de poliție.

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Poliției Locale Constanța: „SPUNE STOP CERȘETORIEI!“ și să nu mai dea curs cererilor/solicitărilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat“, precizează reprezentanții Poliției Locale.

În altă ordine de idei, polițiștii locali mai spun că în perioada 20 – 23 iulie, au aplicat 37 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 20.550 de lei, pentru desfășurarea activităților de comerț ambulant în zonele adiacente piețelor agroalimentare constănțene și în zona de plajă din Stațiunea Mamaia, Modern și 3 Papuci. De asemenea, s-a dispus confiscarea banilor (133 de lei) proveniți din derularea activităților comerciale neautorizate, dar și a mărfurilor supuse vânzării ilicite (mai multe kilograme de fructe și legume, comercializate în condiții igienico sanitare improprii, 560 bucăți de porumb fiert, 5 kilograme de zmeură etc). În plus, a fost confiscat un autovehicul care era folosit în scopul realizării actelor de comerț ilicit. Polițiștii spun că acțiuni similare vor continua până la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, atât în perimetrul piețelor constănțene, cât și pe plajă sau orice alt loc neautorizat, care face parte din domeniul public al statului.

CITEȘTE ȘI:

Vânzătorii ambulanți de pe plajă, luați la ochi de Poliția Locală Constanța

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *