Spread the love

Pentru unii dintre constănțeni și turiști, sărbătorirea Zilei Marinei Române nu a însemnat un prilej de bucurie, pentru că au intrat în contact cu polițiștii locali, care spun că în 15 august 20 de autospeciale au acționat pe toată raza municipiului Constanța cu precădere în perimetrul zonei în care s- a organizat Ziua Marinei pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a celor care își petrec zilele libere pe litoral și nu numai.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO + FOTO) Mii de oameni la ZIUA MARINEI 2018. Iohannis, despre marinari: „Cei mai buni ambasadori ai României”

Astfel, angajații Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 221 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 48.205 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare. 32 de amenzi au fost date pentru încălcarea Legii nr.61/1991 – privind ordinea și liniștea publică, privind consumul de alcool în spatii publice, apelarea la mila publicului prin exercitarea unor acte de cerșetorie și alte fapte ce țin de conviețuirea socială. De asemenea, alte 27 de sancțiuni au fost date pentru încălcarea Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în special pentru opriri/staționări neregulamentare.

Alte amenzi au fost aplicate pentru încălcarea Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța. În total, au fost aplicate 90 sancțiuni pentru fapte antisociale legate de menținerea curățeniei pe domeniul public, staționarea autovehiculului pe spațiul verde ori cu această destinație sau pentru răscolirea gunoiului din containere și alte fapte care țin de menținerea stării de curățenie. În fine, polițiștii au mai aplicat amenzi pentru încălcarea Legii nr.12 / 1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Oamenii legii au încheiat 17 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției încheiate pentru pentru acte de comerț ilicit desfășurate pe plajă și dispuse măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate în condiții igienico sanitare improprii sau fără a deține acte de proveniență ori pentru desfășurarea exercițiului comercial.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța. Pentru prevenirea săvârșirii unor fapte antisociale solicităm cetățenilor, care întâlnesc cazuri, care intră în competența noastră instituțională, în special încălcări ale normelor de curățenie și de conviețuire socială, să ne acorde sprijinul pentru identificarea făptuitorilor prin apelarea numărului Dispeceratului Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă. Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Poliția Locală Constanța a „tocat“ carnețelul cu amenzi: 12.500 de sancțiuni – în primele trei luni ale anului! Făgădău: „Indiferent câte înjurături și cât de impopular voi ajunge, voi susține reinstaurarea normalității!“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *