Polițiștii locali constănțeni au TOCAT carnetul de amenzi în stațiunea Mamaia. Aproape 30 de mașini, RIDICATE

Din ce în ce mai des în ultima vreme, spațiile verzi s-au transformat în parcări publice, evident fără plată, transmite joi Primăria Constanța. E sezonul vacanțelor iar turiștii care vin la mare trebuie să știe că o maşina parcată pe iarbă poate scurta concediul. Polițiștii locali constănțeni  sunt la datorie iar amenzile sunt usturătoare –  între 400 și 800 de lei pentru persoane fizice și între 500 și 2500 de lei pentru persoanele juridice. În perioada 23.05.2021-21.07.2021, agenții au aplicat în stațiunea Mamaia 360 de amenzi pentru autovehicule staționate pe spațiul verde și 29 de mașini au fost ridicate de pe spațiul verde și transportate în parcul auto  de pe strada Caraiaman nr.1. Mașinile pot fi recuperate doar după ce proprietarii achită taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

3

Potrivit municipalității, aceste situații neplăcute ar putea fi evitate dacă hotelierii din stațiune ar asigura, așa cum prevede legea, acest serviciu. Unitățile de cazare trebuie să respecte cerințele clasificării conform Ordinului Autoritatii Nationale pentru Turism, în care se precizează numărul de locuri de parcare obligatoriu la fiecare categorie. Dacă nu dispun de locuri de parcare suficiente, operatorii economici au posibilitatea să închirieze locurile de parcare cu 499 de lei pe lună, adică 17 lei/zi sau 70 de bani pe oră. În momentul de față, din cele aproximativ 4000 de locuri de parcare din stațiune, doar 1150 au fost închiriate.

Dacă nu beneficiază de un loc de parcare la hotelul unde sunt cazați, turiștii  pot efectua plata parcării prin aplicația Constanța Parking. Dacă aleg să plătească prin card bancar,  au posibilitatea plății pentru 6, 12 sau 24 de ore. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.