Polițiștii locali constănțeni au ieșit la „vânătoare de drogați”: prins cu opt plicuri de „marfă“ la el!

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, care se ocupau cu siguranța publică în zona CET, au sesizat, marți dimineață, faptul că un bărbat, în vârstă de 25 de ani era într-o stare vădită de agitație și adresa cuvinte triviale în public spre indignarea persoanelor ce erau prezente în parcul Viitorului de pe strada Caraiman. Ținând cont de faptul că persoana în cauză era într-o stare euforică, polițiștii spun că s-a procedat la legitimarea acestuia și efectuarea unui control corporal sumar, ocazie cu care asupra acestuia au fost găsite opt plicuri transparente, din plastic, conținând o substanță vegetală de culoare verde, susceptibilă a fi substanță cu efect psihoactiv și un cuțit de culoare neagră din material metalic, având dimensiunea totală de 20, 5 cm în poziția deschis, lungimea lamei 9 cm, iar lățimea de 2cm. În speță s-au întocmit actele premergătoare în vederea înaintării dosarului de cercetare penală către BCCO Constanța.

În altă ordine de idei, politiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța afirmă că au acționat, în 1 octombrie, pe raza de competență pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța. Polițiștii locali au verificat zona cuprinsă în perimetrul dintre Str.Mihai Viteazul, Str.Cuza Vodă, Str.Dacia, Bdul Ferdinand, Bdul Tomis, Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Mamaia, Str.Nicolae Iorga, Str. Soveja, Aleea Umanității, Str. Tulcei, Bdul I.C Brătianu, Str. Ștefan cel Mare, parcurile constănțene, Piața Griviței, Piața Tomis 3, Faleza Cazinoului, Piața Ovidiu și în alte zone de interes ale municipiului Constanța.

Polițiștii au aplicat 200 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 44.905 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domenii menționate anterior. Printre acestea, 38 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.050 lei, aplicate pentru consum de produse din tutun în spațiu public și pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public.

Astfel, în intervalul orar 14.00 – 17.00, polițiștii au acționat în interiorul unității sanitare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța, dar și în exteriorul acesteia și au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.050 lei, conform dispozițiilor legale în vigoare pentru consum de produse din tutun în spațiu public închis ori pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public.

„Pe această cale, aducem la cunoștința opiniei publice că nerespectarea normelor legale în vigoare privind fumatul în unitățile sanitare,mijloacele de transport în comun , locuri de joacă pentru copii, unități de învățământ, precum și pentru unități destinate protecției și asistenței copilului, de stat sau private poate atrage răspunderea contravențională a persoanei fizice cu amendă cuprinsă între 100 lei și 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile calendaristice. De asemenea, aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 400 – 800 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termenul legal de 15 zile calendaristice. Menționăm faptul că polițiștii locali vor avea în permanență în atenție acest gen de activități și vor interveni cu prioritate pentru respectarea normelor legale în vigoare. Numai împreună putem asigura  un mediu curat și sănătos în municipiul Constanța!“, spun polițiștii locali constănțeni.

CITEȘTE ȘI:

Încă un val de angajări la Poliția Locală Constanța. Mai multe posturi scoase la concurs

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *