Spread the love

Polițiștii locali din Constanta își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice și fluenței traficului rutier pe străzile și bulevardele orașului, legalitatea lucrărilor de construcții, desfășurarea activităților economice, comerțul ilicit pe plaja, dar și menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța. Astfel, în 2 iulie, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice și cel al traficului rutier au aplicat 247 amenzi contravenționale în valoare de 35.080 de lei, majoritatea abaterilor fiind pentru încălcarea normelor legale cu privire la obligativitatea deținerii titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public. Pe locul secund în topul amenzilor s-au situat opririle și staționările neregulamentare de pe bulevardele și principalele artere ale municipiului Constanta.

Nici abaterile din domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale nu au lipsit. Astfel, au fost aplicate 50 de sancțiuni în valoare de 28.950 de lei pentru executarea de construcții fără a deține actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, acte de comerț ilicit pe plaja, dar și în zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanta și protejarea mediului înconjurător. Cuantumul la nivel general al celor 295 sancțiuni contravenționale aplicate în 2 iulie a fost de 64.030 lei.

„Pe aceasta cale, aducem în atenția opiniei publice că nerespectarea normelor legale care intră în sfera de competență a poliției locale, poate atrage răspunderea contravențională a persoanei fizice sau juridice cu amenzi pecuniare. Numai împreună putem asigura un climat de siguranță și disciplină în municipiul Constanța“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Cine a pus căruța-n drum…și-a luat amendă de la Poliția Locală Constanța

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *