Polițiștii ies în stradă: ZIUA fără amenzi, doar cu avertismente!

Fără amenzi, de luni, pentru neportul centurii, vorbitul la telefon în trafic sau pentru traversări neregulamentare. Și nu e vorba de vreo schimbare legislative, ci de declanșarea protestului inedit la care vor recurge polițiștii nemulțumiți de înghețarea salariilor. Și cetățenii trebuie să se aștepte la controale excesive și la întârzieri la ghișee, tot ca măsură de protest. Iar acesta este doar un prim pas, spun sindicaliștii, din ceea ce va urma săptămânile viitoare, dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu guvernanții.

În ultima zi a lui 2020, polițiștii, grefierii și lucrătorii din penitenciare au ieșit în stradă și au cerut renunțarea la înghețarea salariilor. Au amenințat că pot recurge și la alte forme de exprimare a nemulțumirilor, dacă guvernanții nu se răzgândesc. Pentru că negocierile au eșuat, patru sindicate din Ministerul de Interne recurg la o măsură inedită de protest: vor da numai avertismente, fară amenzi.

Ordonanța de guvern care reglementează regimul contravențiilor prevede ca măsură principală amenda sau avertismentul. E clar că în condițiile în care cuantumul amenzilor reprezintă o sumă ce se varsă la bugetele locale, nu cred că vor fi colegi dornici să umfle bugetele locale”, a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatulului Poliţiştilor Europol.

Dacă o astfel de măsură i-ar favoriza pe cei dispuși să încalce legea, excesul de zel la care vor recurge polițiștii va crea multe neplăceri. Transportatorii sunt direct afectați de protestul sindicaliștilor din poliție. Reprezentații sindicaliștilor amenință și cu alte măsuri în perioada următoare: nu vor mai face ore suplimentare, nu vor mai verifica persoanele aflate în carantină și promit să răspundă doar urgențelor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Polițiștii ies în stradă: ZIUA fără amenzi, doar cu avertismente!

  • luni, 11 ianuarie 2021 la 06:36
    Permalink

    Mi se par îndreptățite protestele polițiștilor deoarece din 2015nu au mai beneficiat de nici o marire(un agent de poliție are puțin peste salariul minimm.La fel ca guvernele P.S.D.-iste și actualul guvern numai a promis dar nu a dat nimic. Succes sindicatelor din M.A.I.sustin cauza acestora.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *