Poliţiştii forţează mâna Guvernului: Sindicatele ameninţă că NU vor mai da amenzi

Continuă protestele polițiștilor, nemulțumiți de faptul că Guvernul intenționează să înghețe salariile bugetarilor, pe fondul crizei provocate de COVID-19. Sindicaliştii din Poliţie cer Guvernului să renunțe la această decizie şi punerea în plată a compensaţiei de risc pentru poliţişti. În caz contrar, polițiștii amenință că vor protesta din 11 ianuarie și promit că nu vor mai da amenzi, ci doar avertismente. În plus, avertizează că din 18 ianuarie vor exercita doar atribuţiile din fişa postului, nu şi pe cele care ţin de comunicarea deciziilor de carantinare. Totodată, nu vor mai face ore suplimentare, iar pe 25 ianuarie vor soluţiona doar urgenţele. Ultima acţiune cu care amenință este un protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

În cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanții federațiilor sindicale au fost contactați pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la înghețarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social.

În cele din urmă, conform adresei de mai jos, am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toți polițiștii și polițiștii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul polițiștilor. De asemenea, am identificat mai multe soluții care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensației de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În situația în care nu vom fi consultați și nu va exista voință pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de înghețarea salariilor polițiștilor, vom fi obligați să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite”, anunță Sindicatul Europol.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *