Polițiștii constănțeni se pregătesc pentru mitingul la nivel național: „Ne-am săturat de cârpeală și alte apucături din partea decidenților MAI!”

Biroul Teritorial din cadrul IPJ Constanța al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță, joi, că dezaprobă „modul de acțiune umilitor în care Ministerul Afacerilor Interne încearcă să acopere lipsurile din sistem”.

CITEȘTE ȘI:

Controlul IGPR de la IPJ Constanța, demarat după dezvăluirile TOMIS NEWS! Coarnă, SNPPC: „S-au alăturat și sesizări de la polițiștii constănțeni împotriva lui Dancu. Lucrurile sunt mai profunde, este o afacere ilegală!” DNA și DGPI intră pe fir!

Mesajul SNPPC BT IPJ Constanța este unul vehement, mai ales după o situație produsă în cursul zilei de miercuri:

„Ne-am săturat de cârpeală, jumătăți de măsură, orientare și alte asemenea apucături din partea decidenților M.A.I. O altă picătură, care se adaugă deja preaplinului pahar încărcat cu dezamăgiri, a sosit ieri : VESTELE ANTIÎNJUNGHIERE. Din datele noastre IPJ Constanța a primit astfel de veste pentru aproximativ 10-15% din efectivele operative. Bătaie de joc la adresa polițiștilor operativi. Pentru ca umilirea să fie totală, s-au distribuit “în paritate” între urban și rural după care a venit și bombona de pe coliva acestui mare….fâs: cine stabilește și hotărăște cine primește și cine nu primește vesta… Călăii care subfinanțează sistemul de ordine și siguranță publică, au creat și călăii care împart viața și moartea. (…) Efectele acestei noi brambureli vor fi următoarele: polițistul cu vestă în dotare este sacrificat, având în vedere că celălalt coleg NU are vestă. Concluzii: confort psihic diminuat, relație tensionată cu șefii și colegul care, neavând  vesta, va evita să se expună la un eventual “măcel”, polițistul care nu are vestă în dotare este sacrificat și trimis la intervenție ca porcul la tăiere, având în vedere că NU are vestă. (…) Nu erau de ajuns discrepanțele și problemele create de salarizare. Ați mai creat o problemă care ține de VIAȚĂ și MOARTE. Recomandarea SNPPC BT IPJ Constanta către toți polițiștii operativi este să dea dovadă de unitate, umanitate și loialitate reciprocă între ei : ORI PRIMIM TOȚI VESTE, ORI NICIUNUL. (…) Încă un motiv să participam la mitingul din 24.03.2018!”, anunță reprezentanții SNPPC BT IPJ Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Scăderi salariale în Cultură, Sănătate, Justiție și Poliție. Coarnă, SNPPC: „Poliția este Cenușăreasa legii salarizării. Nu mai intervenim de la domiciliu și vom ieși în stradă!”

SNPPC va organiza, sâmbătă, o amplă acțiune de protest în Capitală, chiar în preajma Zilei Poliției Române. Peste 10.000 de polițiști sunt așteptați la mitingul din Piața Revoluției, la ora 12:00. Ulterior, polițiștii vor pleca în marș spre Guvern, unde vor protesta până la 16:00.

De asemenea, între 22-23 şi 26-30 martie 2018, orele 10:00-13:00, va avea loc pichetarea sediului M.A.I. SNPPC invocă discriminarea poliţiştilor/personalului contractual cu privire la aplicarea Legii 153/2017 (care este doar privilegiul aleşilor şi al unor categorii bugetare); salarizarea precară a poliţiştilor/personalului contractual; subfinanţarea M.A.I. şi logistica deficitară; tergiversarea modernizării Statutului poliţistului; deficitul de personal şi lipsa unei protecţii  reale a poliţiştilor; planificarea abuzivă în serviciul de permanenţă la domiciliu și modificările aduse Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO INTERVIU Dumitru Coarnă, SNPPC: „Am impresia că cineva politic vrea să distrugă Poliția națională”. Despre softul ilegal de la IPJ Constanța: „Cred că e vorba de un interes financiar!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *