Politicienii constănțeni au mers la vot. Ce mesaje au transmis

Liderii politici constănțeni au votat duminică. I-au îndemnat și pe constănțeni să își exprime democratic opinia și toți au transmis mesaje optimiste și de schimbare.

Printre primii s-a numărat președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz. Acesta a votat la liceul „George Călinescu”.

Palaz: „Chițac a fugit de la dezbaterea de la TVR1. Moderatoarea striga după el pe scări”

IMG_20160605_090720

„Am votat împotriva rutinei, am votat pentru schimbare. Sunt convins că dacă în 16 ani nu s-a putut face mai multe pentru Constanța, este nevoie de o schimbare. Consider că administrația locală este plafonată, dacă putea face mai mult orașul nu arăta ca acum. Am fost candidatul care a mers pe teren și nu am stat numai în birou. Foarte mulți mi-au spus că vor schimbare în administrația locală. După campanie, o să vă spun și lucruri care s-au întâmplat și diverse trusturi au deja pe casetă dar nu le dau publicității, pentru că sunt jenante pentru contracandidații mei. A fost o campanie elegantă, decentă, îmi pare rău că nu au participat contracandidații mei la dezbateri, îmi pare rău pentru că s-a plecat de la TVR de la dezbatere și doamna moderator striga după candidatul PNL să intre în sală și dumnealui pleca de acolo! Lucru care poate fi confirmat de cei de la TVR1”, a spus Claudiu Palaz.

Potrivit președintelui PMP, noua modalitate de votare ar putea lăsa loc liber și noilor metode de fraudă, susținând că scanarea buletinului nu este suficientă, pentru că nu poate fi confruntată cu rezultatele finale.

„Modalitatea de votare, e prima dată când se practică scanarea documentului. Cred că mai trebuia un document prin care să se centralizeze numărul de semnături de buletine scanate cu numărul de voturi valabil exprimate. În acest fel, ar fi trebuit ca buletinele scanate pe acest scaner să fie același cu numărul buletinelor plus numărul buletinelor valabil exprimate. Cred că, totuși, nu se va merge pe fraudare, am încredere în cei din secțiile de votare, dar ca să tăiem orice suspiciune, consider că acest document ar fi fost necesar. Totuși, mergem pe prezumția de nevinovăție și cred într-o schimbare în Constanța și constănțenii vor vota schimbarea”, a mai spus Palaz.

Decebal Făgădău: „Am votat pentru respect și echilibru”

IMG_20160605_100029

Viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău, aflat în ultima zi de exercitare a acestei funcții, acompaniat de soție, a declarat că a votat pentru respect și echilibru.

„Am votat pentru o Constanță frumoasă, pentru o echipă puternică și pentru unitate între toți constănțenii. Următorii patru ani sunt esențiali în viața orașului nostru și sper ca, împreună, toți constănțenii, să contribuie la reașezarea Constanței acolo unde îi este locul, pe harta mare a Europei”, a spus Făgădău.

Chiru: „Mă alătur mesajului transmis de Tudor Chirilă”

IMG_20160605_114643

Candidatul ALDE la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, a avut parte de coadă la secția de votare. Aglomerație mare pentru senator, care a trebuit să aștepte mai multe minute pentru a-și exercita dreptul de vot.

A fost acompaniat de susținători și de familie și a precizat că, astăzi, este optimist și că nu își va dezamăgi susținătorii, dar nici pe constănțeni.

„Am votat pentru două direcții majore: am promovat proiectul de primar european și proiecte care trec bariera timpului. Am votat pentru schimbare, pentru un oraș normal, pentru trotuare, piste de biciclete, spații verzi îngrijite, plămânul Constanței, Tomis Arena, reabilitarea termică a blocurilor, parcări subterane și sunt convins că majoritatea constănțenilor vor proceda la fel. Mă alătur mesajului transmis de Tudor Chirilă și îi invit pe tineri, pe vârstnici, să meargă astăzi la vot, să dea o șansă pentru Constanța, sunt convins că prin acest demers este asigurată acea schimbare pe care ne-o dorim cu toții de 26 de ani. Mulțumesc celor care au fost alături de mine, care vor merge la vot și celor care și-au pus speranțe le promit că am să duc la îndeplinire toate proiectele pentru care m-am angajat”, a spus Gigi Chiru.

În momentul transmiterii acestei știri, dintr-un total de 630.649 de constănțeni, au votat 129.554 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 20,54%. În municipiul Constanța, din 268.944 de persoane, au votat 42.908 persoane, adică un procent de 15,95%.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Politicienii constănțeni au mers la vot. Ce mesaje au transmis

 • joi, 15 decembrie 2016 la 04:56
  Legătură permanentă

  Salut, acum am gasit aceasta pagina despre Politicienii constănțeni au mers la vot.
  Ce mesaje au transmis. Cred ca pagina tomisnews.ro este unul dintre mai folositoare pagini de
  pe internetul romanesc. Mult succes in continuare.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *