Politica lui Dancu la IPJ Constanța: Cu cât ești mai incompetent, cu atât avansezi mai mult! Cazul Secția 4 Poliție

Secția 4 de Poliție din municipiul Constanța are de câteva zile un șef nou. Începând cu data de 9 septembrie 2019, inspector de poliție Vasile Cristina a fost împuternicită să exercite, cu caracter temporar, funcţia de şef al acestei Secții. Totodată, a fost împuternicit subinspector de poliție Moroianu Marian pentru a exercita funcția de adjunct al șefului Secției 4.

CITEȘTE ȘI:

Cei doi și-au preluat mandatele, practic, de miercuri, 11 septembrie. În contextul în care toate tunurile sunt îndreptate împotriva Ministerului Afacerilor Interne din cauza acestor împuterniciri, care reprezintă una din cauzele principale ale ineficienței sistemului, șefii din minister încă apelează la practică, în timp ce politicienii se ceartă la televizor.

CITEȘTE ȘI:

Vestea instalării lui Cristina Vasile ca șef al Secției 4 Poliție Constanța a căzut ca un trăsnet peste colegii ei. Exact, colegii ei, pentru că Cristina Vasile a mai lucrat la Secția 4 până la sfârșitul anului trecut, când a fost transferată la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Constanța. Din acest moment, s-a aprins steaua călăuzitoare a Cristinei Vasile, după cum ne-au relatat sursele TOMIS NEWS din cadrul IPJ Constanța:

„Cristina Vasile este soția lui Constantin Vasile, care a fost adjunctul șefului Secției 4 Constanța până în martie (2019 – n.r.). A trecut pe la BIC (Investigații Criminale – n.r.), unde, într-un an de zile, nu a avut nici un dosar, nici o arestare! A fost avansată „la excepțional” la 1 decembrie, înainte de termen, acum au făcut-o șef la Secția 4. Cristina Vasile este fostă „rutieristă” de-a lui Dancu (Constantin Dancu, inspectorul șef al IPJ Constanța – n.r.), numai „rutieriștii” lui avansează în Poliția din Constanța”.

Ursuza a ajuns șefă

BIC este una dintre cele mai solicitate birouri ale Poliției constănțene, întrucât se ocupă cu fleacuri, cum ar fi: spargeri de locuințe, furturi auto sau din locuințe, tâlhării, violuri, practic activitatea polițienească familiară opiniei publice. Evident, pentru o astfel de activitate, ca polițist, în special ofițeri, îți trebuie și abilitățile și rezultatele. Inspector Cristina Vasile, noua șefă a Secției 4, nu este recomandată de nici una dintre acestea. Mai mult, Secția 4 este, alături de Secția 5, un fel de batalion disciplinar al Poliției constănțene. Pe raza acestei Secții se află cartierul Palas, cunoscut pentru gradul infracțional ridicat.

IPJ Constanța ne-a confirmat faptul că inspector Cristina Vasile a trecut pe la BIC în ultimul an. Totuși, IPJ nu ne-a răspuns la câteva întrebări simple: care sunt realizările profesionale ale inspectorului în cauză, la BIC, care o recomandă pentru preluarea comenzii unei Secții municipale, invocând prevederile vagi ale OMAI 140/2016 și rezultate foarte bune, fără să ne spună care sunt acestea, deși le-am solicitat în mod expres.

Cu două zile înainte să preia comanda Secției 4 Poliție Constanța, Cristina Vasile le-a trimis un mesaj foștilor colegi, în prezent subalterni, cerându-și scuze pentru că am fost ursuză, sperând astfel că își va face intrarea în condiții normale.

„Și-a cerut scuze pentru că a fost ursuză înainte să plece la BIC. Noi de oameni ursuzi avem nevoie sau de șefi competenți care să ne coordoneze cum trebuie?”, s-a plâns un polițist din cadrul Secției 4, pentru TOMIS NEWS.

Întrucât inspector Cristina Vasile nu a avut în cadrul Biroului Investigații Criminale nici o realizare, ne putem doar imagina cum întâmpină mediul infracțional din cartierul Palas această numire.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *