Politica lui Dancu de la IPJ pentru sudul litoralului: dacă nu e vară, nu e nevoie de polițiști! JALE la Poliția stațiunii Neptun

Nu mai este nici un secret pentru nimeni că, de la preluarea șefiei de către Constantin Dancu, Poliția din Constanța are orice fel de activități, numai polițienești nu. Am obosit de câte ori am reclamat gradul anormal de ridicat al infracționalității în județ, al incompetenței direcțiilor conduse de apropiații lui Dancu, șefi pentru că, evident, sunt apropiații lui Dancu, nu pentru că ar avea vreo legătură cu acele posturi ș.a.m.d.

CITEȘTE ȘI:

Constantin Dancu, DICTATORUL de la IPJ Constanța. Coarnă, SNPPC: „Dacă avea dreptate, era echilibrat și avea mintea la el, nu făcea presiuni. Nu vrea o poziție corectă și nu vreau să spun mai multe…”

Mai este doar o săptămână până la momentul culminant al activității infracționale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne: milițienii din minister se pregătesc să îl… avanseze pe Dancu! Pe 1 decembrie a.c., ca o sfidare adusă Centenarului Marii Uniri și ca (încă) o flegmă dată pe uniforma de Poliție, Constantin Dancu va primi steaua de chestor, echivalentul gradului de general de brigadă în MApN (forțe terestre) sau contraamiral de flotilă (forțe navale). Probabil, mai-marii din MAI își doresc să aibă imaginea strâns legată și terfelită de viitoarele probleme penale ale unui chestor, întrucât alte explicații nu avem.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Sub mandatul lui Dancu la IPJ Constanța, infracțiunile AU EXPLODAT în județ! Primarii sunt disperați, infractorii NU sunt prinși!

Revenim pe plaiurile autohtone, unde, în goana după obținerea generalisimei stele, Dancu a uitat de Inspectoratul de Poliție al Județului, pe care, pe foaie cel puțin, îl conduce. Dacă până acum a fost indiferent, acum este complet dezinteresat și, în acest sens, avem ca exemplu situația de la Poliția stațiunii Neptun. Acolo, avem două variante: prima, a IPJ Constanța și, a doua, a polițiștilor care lucrează în respectiva secție de Poliție.

IPJ Constanța a precizat pentru TOMIS NEWS următoarele: „Personalul încadrat la Poliția Stațiunii Neptun înregistrează un deficit de aproximativ 25% din totalul funcțiilor prevăzute la această subunitate. (…) Programul de lucru al personalului din cadrul Poliției Stațiunii Neptun este diferențiat în funcție de specificul compartimentelor subunității (cuprinzând atât forme de 8 ore pe zi/cinci zile pe săptămână, cât și program de lucru în ture)”.

Polițiștii care lucrează în cadrul acestui post de Poliție și care au contactat TOMIS NEWS ne-au precizat altceva: „Suntem 12 inși, cu tot cu șeful (comisar șef de Poliție, Marin Dincă – n.r.). Avem un judiciarist, care la 16:00 pleacă de la serviciu și altul nu mai vine, pentru că el e singurul. De asemenea, după 16:00, rămâne un singur polițist în toată secția, care trebuie să fie și ofițer de serviciu, să facă și patrulare, să meargă și la intervenții și să fie și în sediu în același timp”.

Situația de la Neptun încalcă toate dispozițiile, ordinele, legile ș.a.m.d. privind prevenirea fenomenului infracțional, întrucât orice patrulă trebuie să fie formată din cel puțin doi polițiști. Evident, cu acordul și/sau indiferența lui Constantin Dancu, polițiștii din sudul litoralului sunt în imposibilitatea de a preveni și combate orice fapte antisociale sau a altor manifestări prin care se încalcă normele de conviețuire socială și de ordine publică.

Dancu primește steaua, polițiștii lucrează în hotelul de gheață

Situația reclamată la respectivul post de Poliție ne-a determinat să aflăm coeficienții de criminalitate din zona de competență. Dacă ar fi să dăm crezare cifrelor înaintate de IPJ Constanța pentru TOMIS NEWS (asupra cărora avem serioase dubii), situația se prezintă astfel: „În perioada 1.01.2018 și până în prezent, infracționalitatea sesizată nu a înregistrat fapte de mare violență și nici tâlhării, valorile fiind asemănătoare cu cele din anul 2017. Ca problematică specifică amintim furturile din spațiile de cazare (33), furturile din auto (8), faptele de distrugere (12), înșelăciunile (3), majoritatea fiind comise pe timpul sezonului estival”.

Așadar, înțelegem de la IPJ Constanța că infracționalitatea nu înregistrează fapte de mare violență, cu excepția furturilor, care au loc în timpul sezonului estival, adică atunci când au loc celebrele detașări ale polițiștilor din țară și, prin urmare, Dancu nu are nevoie de polițiști în stațiunile din sudul litoralului. Astfel, întrucât sudul litoralului nu are nevoie de polițiști, cei care lucrează acolo sunt, literalmente, ai nimănui. Dancu așteaptă steaua de chestor, în timp ce toți polițiștii care lucrează în secția de la Neptun au stat o lungă perioadă de timp… în frig! Da, ați citit bine, IPJ Constanța nu a dorit ca sediul Poliției stațiunii Neptun să beneficieze de energie termică, deși clădirea este racordată la sistemul centralizat! Probema s-a remediat abia acum câteva zile.

„Iarna a venit deja peste noi și polițiștii de acolo nu au încălzire în sediu… Oamenii pur și simplu au înghețat de frig săptămâni la rând. S-au pierdut niște foi și a fost nevoie de telefoane, de presiuni, pentru ca polițiștii de la Neptun să primească și ei căldură. Pe șeful secției îl doare la bască, el are aer condiționat în birou, baie privată…”, a spus președintele sindicatului Europol Constanța, Daniel Avasilcăi, pentru TOMIS NEWS.

Aladin, în vizită la Poliția Neptun

Complet abandonată de IPJ Constanța, la secția de la Neptun s-ar putea repeta o scenă hilară, care s-a petrecut în urmă cu câțiva ani. Întrucât atunci, ca și azi, personalul era insuficient, polițiștii fiind plecați pe teren, din clădire a dispărut… covorul! Exact ca în filmele cu Louis de Funes, au dat buzna ofițeri, anchetatori etc. și care au constatat că… minunatul covor și-a luat zborul! Dacă atunci a dispărut covorul, astăzi pot să dispară din sediul gol, să zicem, pistoalele cu toată muniția… Dar, ce mai contează o asemenea dispariție, când se așteaptă acordarea stelei de chestor la excepțional?

CITEȘTE ȘI:

În prag de Crăciun, Dancu de la IPJ a rămas fără „jucărie”. Soft-ul ilegal a fost ÎNCHIS! „Dacă un agent greșește, este exterminat. Avem o „cârtiță” bine pusă tocmai de șeful Poliției!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *