Politica de parcare a municipiului Constanța, ADOPTATĂ în Consiliul Local

Planurile pentru aplicarea unei politici de parcare a municipiului Constanța au început încă din 2018 și, la finalul anului trecut, a avut loc și o ședință a Forumului de Mobilitate Urbană Durabilă, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, în colaborare cu Primăria Constanța, Universitatea Ovidius, Portul Constanța și Centrul European pentru Dezvoltare.

CITEȘTE ȘI:

Proiectul gândit în Primăria Constanța a atras criticile vehemente ale opoziției locale încă din start și o ultimă încercare a avut loc chiar joi, 28 februarie, cu prilejul ședinței Consiliului Local Municipal, organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cadrul căreia s-a bătut în cuie noua politică de parcare în oraș.

Înainte de ședința CLM, USR Constanța a amintit faptul că, în 2 noiembrie 2018, a trimis la Primăria Constanța puncte de vedere referitoare la politica de parcare.

„Din păcate, Primăria Constanța nu a ținut cont de nici una din observațiile transmise de noi”, au precizat reprezentanții USR, care au acuzat că, printre altele, nu există informații despre situația existentă, nu există o evaluare a modului în care este operat serviciul în prezent, nu există o zonificare pentru parcări sau că lipsesc obiective tip SMART. De asemenea, președintele USR Constanța, Remus Negoi, a participat la ședința de joi, solicitând, în zadar, retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

Remus Negoi, președinte USR Constanța

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 16 voturi pentru și șapte abțineri.

Politica de parcare a municipiului Constanța își propune „stabilirea obiectivelor pe termen scurt, mediu și lung privind gestionarea parcărilor pe teritoriul municipiului, având scopul de a contribui la realizarea viziunii Planului de Mobilitate Urbană și, respectiv, realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur. Documentul este disponibil, integral, AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *