Politica de Dâmbovița: Tudorache (PSD) a CÂȘTIGAT alegerile la Sectorul 1. Clotilde Armand (USR) a pierdut, după renumărarea voturilor

S-a terminat renumărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din Sectorul 1. Surse judiciare arată că există diferențe foarte mari între voturile renumărate de către polițiști și ceea ce s-a raportat inițial, iar Daniel Tudorache ar fi câștigat alegerile de la Sectorul 1 cu aproape 1000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar. Mâine cei de la Parchet ar urma să transmită un comunicat oficial în acest sens.

Operațiunea propriu-zisă de renumărare a voturilor a avut loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală, acolo fiind improvizat un spațiu. 10 polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ. Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a fost cel care a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD), potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

PSD a reclamat o presupusă fraudă la vot, fără să poată prezenta însă nici o dovadă. Procurorul SIIJ a dispus măsura într-un dosar constituit în urma plângerii PSD. PSD a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor și a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR. Procurorul Sorin Iașinovschi susține în ordonanța sa că, pentru a putea face actele necesare din dosar, e necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale.

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a refuzat să comenteze informația conform căreia ar fi câștigat alegerile locale după renumărarea voturilor de către polițiști. El a spus că așteaptă un comunicat oficial al Parchetului.

Aștept să vină un comunicat mâine sau cel târziu vineri și atunci voi putea spune exact ce s-a întâmplat în Sectorul 1 la alegeri. Procurorul de caz ne va comunica mâine ce a descoperit la renumărarea voturilor. E adevărat, această renumărare trebuia să aibă loc în jurul datei de 1 octombrie (c.n.2020), dar o parte dintre membrii Oficiului Electoral de Sector s-au opus. Bănuiesc că aveau informații și trebuia să se opună. Vom vedea. Nu o să fac niciun comentariu până când nu voi avea un comunicat oficial”, a spus Daniel Tudorache, la Antena3.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la DcNews, că în opinia sa primarul Sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, își va da demisia dacă se va dovedi că a pierdut alegerile locale după renumărarea voturilor. Afirmația vine în contextul în care surse citate de Antena 3 afirmă că s-a terminat renumărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din Sectorul 1 și Daniel Tudorache ar avea aproape 1000 de voturi în plus față de actualul primar.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.