Spread the love

Poliția Română a anunțat joi că, de 1 Mai, sejurul la mare nu este permis, nefiind prevăzut în ordonanțele militare ca motiv de deplasare în timpul stării de urgență. Astfel, IGPR a făcut un apel către români să stea acasă de 1 Mai și a anunțat că tradițional sejur la mare nu este permis:

„Tradiţionalul sejur la mare NU este înscris în ordonanţele militare ca motiv de deplasare – pentru binele tuturor, vă rugăm să rămâneţi acasă!”

IPJ Constanța a transmis un mesaj similar, atenționând constănțenii că forțele de ordine vor supraveghea toate zonele unde tradițional se încing grătarele.

„Plajele de pe întreg litoralul Mării Negre vor fi în atenția polițiștilor, întrucât statul pe plajă „la bronzat”, șuetă sau pescuit nu reprezintă un motiv justificat de a ieși din casă în această perioadă. Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în vigoare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative, precum și de polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, vor fi pregătiți să acționeze zilnic, pe 1 și 2 mai. În toată țara, vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi. Pentru cazurile grave, vor fi pregătite să acționeze peste 150 de grupe de intervenție formate din 4 până la 10 lucrători MAI. În plus, pentru sprijin, în teren se vor afla și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *