Poliția Română, dotată cu autospeciale de la Dacia. Vela: „Creștem mobilitatea efectivelor pentru a lupta împotriva infractorilor”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a participat vineri la ceremonia de semnare a contractului de achiziționare de autospeciale pentru Poliția Română, la sediul ministerului, alături de reprezentanții Dacia – Renault România. Potrivit ministrului, peste 6.700 de autovehicule Dacia vor intra în dotarea Poliției Române până în luna septembrie a acestui an.

„Suntem onorați că am semnat acest document. Este extrem de important pentru noi, deoarece ne dorim ca MAI să poată avea capacitatea de a apăra siguranța cetățenilor. Este foarte important pentru noi ca să știm că în orice misiune polițiștii sunt în siguranță și că avem posibilitatea să creștem mobilitatea efectivelor noastre pentru a lupta împotriva infractorilor. Totodată, ne-am dorit să încurajăm producția românească de autovehicule. Dacia Renault are 18.000 de salariați, dar pe orizontală mai sunt implicați în această industrie aferentă partenerului nostru încă 150.000 de salariați. Astăzi, am semnat acest acord pentru furnizarea a 6.744 de autovehicule în valoare de peste 483 milioane lei, din care din bugetul ministerului am avut peste 139 de milioane, iar ieri în ședința de Guvern am mai alocat din rezerva bugetară încă 343 milioane lei. Cele 6.744 de autovehicule ce vor intra până la sfârșitul lunii septembrie în dotarea MAI sunt 3.360 model Logan, 3.382 model Duster și două Dacia Dokker”, a spus Marcel Vela.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *