Poliția Locală: „Tot mai mulți constănțeni consideră strada un mare coș de gunoi”

Polițiștii locali acționează, în permanență, pentru asigurarea și menținerea ordinii publice.

În ultima perioadă zeci de persoane au fost sancționate contravențional pentru tulburarea liniștii publice, apelare la mila publicului, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, comerț ambulant, staționare pe spațiul verde sau spălarea covoarelor și a mașinilor pe spațiul public.

„Una dintre problemele cele mai frecvente cu care se confruntă agenții noștri o constituie încălcarea regulilor de conviețuire socială cu privire la aruncarea diverselor gunoaie pe domeniul public. Tot mai mulți constănțeni consideră strada un mare coș de gunoi și aruncă ambalaje, coji de semințe, sticle sau mucuri de țigară. Cei care sunt prinși în fapt nu numai că vor fi puși să strângă mizeria făcută ci vor fi și sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei”, au precizat, joi, reprezentanții Poliției Locale.

Acțiunile polițiștilor locali se desfășoară atât pe marile bulevarde, cât și pe aleile dintre blocuri, în locurile cunoscute ca fiind zone unde se produc astfel de contravenții, dar și în funcție de sesizările cetățenilor.

„Trebuie să fim conștienți că un oraș curat depinde nu numai de autoritatea publică locală, de firmele de salubrizare ci și de oameni. Dacă păstrăm curățenia orașului, obținem doua lucruri importante: dăm dovadă că suntem cetățeni civilizați și că orașul nostru este un mediu curat, frumos și sănătos!”, au mai precizat polițiștii locali.

locala 2

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *