Poliția Locală, RAZII pe autobuzele RATC: Peste 1.300 de amenzi, în luna august, pentru călătorie fără bilet

În luna august a.c, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în colaborare cu lucrători din cadrul Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța au acționat pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate pe mijloacele de transport public de persoane.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit Poliției Locale, au fost legitimate 1332 persoane, din care 5 dintre acestea au fost conduse la sediul unițătii de poliție locala pentru identificare si luarea măsurilor legale conform competentelor. De asemenea au fost aplicate 1352 sancțiuni contravenționale,  din care 1332 amenzi au fost constatate pentru lipsa titlului de călătorie valabil și obligatoriu pentru mijlocul de transport in comun care deservesc liniilor RATC : 2 -43, 5 B, 5-40, 44, 43M, 48, 51,100, 101, 102, City Tour,  în conformitate cu prevederile  Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, 18 amenzi au fost constatate pentru tulburarea ordinii publice, refuz de legitimare, adresarea de injurii/ expresii jignitoare, consum de alcool, în conformitate cu prevederile Legii Nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii și linistii publice și 2 amenzi contravenționale au fost constatate pentru aruncarea de diverse resturi pe domeniul public, în conformitate cu prevederile H.C.L 184/2014 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protectia mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanta.

„Suma totală a amenzilor contravenționale care au fost aplicate în luna august pe mijloacele de transport în comun s a ridicat la 137.000 lei. Recomandăm  persoanelor care se deplasează cu mijloacele de transport în comun să respecte normele sociale de bun simt privind curățenia, sa nu consume alcool,  sa respecte indicațiile organelor de control, să se legitimeze sau să furnizeze date corecte, care să ducă la identificarea persoanei în cauză pentru a nu se ajunge în situația de a fi conduși la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale, conform competențelor conferite de lege. Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei municipiului Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot semnala fapte antisociale ce țin de ordine și siguranță publică-0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp)”, au precizat reprezentanții Poliției Locale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.