Spread the love

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locala Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au acționat weekendul trecut (25.05.2019 – 26.05.2019) în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța. Astfel, au fost aplicate 227 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 47.540 lei.

În cursul zilei de sâmbătă, lucrătorii instituției cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice și activității comerciale au desfășurat o acțiune tematică, în intervalul orar 08.00-16.00 în zone de interes public din municipiul Constanta:  Piața Griviței, Piața Balada, Piața Ovidiu, Autogară Sud, Capitol, Policlinica cu Plată, Termele Romane, ICIL, Casa de Cultură, Anadalchioi, Trocadero, Parc Arhelogic, Parc Tomis II, Parc Oleg Danovschi, Faleză Cazino, Cimitirul Central, ocazie  cu care au condus la sediul unității de politie locală un număr de 5 persoane și au constatat 44 abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează: 10 amenzi contravenționale pentru acte de comerț stradal neautorizat, 1 amendă pentru nerespectarea normelor  privind circulația pe drumurile publice in zone in care oprirea este interzisă, 18 amenzi în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 11 amenzi în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 4 amenzi pentru încălcarea prevederilor HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață.

Potrivit Poliției Locale, cuantumul total al celor 44 sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de  15.590 lei. De asemenea, au fost verificate amplasamentele tip legume fructe și cele de flori din zonele menționate anterior.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *