Poliția Locală, în ritm alert: Botez cu gălăgie, minor semnalat ca dispărut, 400 de persoane fără bilet pe RATC

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța acționează zilnic pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică. Astfel, duminică, în jurul orei 20.00, lucrătorii  instituției au sancționat contravențional două persoane din municipiul Constanța care erau responsabile de organizarea unui botez ce se desfășura în fața unui bloc de pe strada Duiliu Zamfirescu.

„La botez participau numeroase persoane care tulburau liniștea locatarilor din zona prin utilizarea de instrumente de sonorizare cu volum ridicat.In acest caz organizatorilor petrecerii li s-au aplicat doua sanctiuni contravenționale in valoare totala de 1.000 lei, iar zona afectată a fost eliberată și igienizată de către participanții la eveniment”, au precizat reprezentanții Poliției Locale.

Totodată, în perioada 14- 20 ianuarie 2019, polițiștii locali au acționat zilnic în mijloacele de transport în comun ale RATC pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, iar aceștia au depistat nu mai puțin de 397 de persoane care nu dețineau titlu de călătorie valabil ori care produceau disconfort călătorilor.

„În data de 20.01.2019, au depistat pe linia 5-40, în zona Stadionul Portul, o persoană minoră fără bilet de călătorie, semnalată ca fiind dispărută. Minorul, în vârstă de 16 ani, a părăsit în mod voluntar Adăpostul de zi și de noapte pentru copiii străzii (FOTO JOS), situat pe strada Decebal din municipiul Constanța. După încheierea formalităților, a fost predat Secției 3 Poliție, competentă teritorial și au fost notificate serviciile sociale. Recomandăm  persoanelor care se deplasează cu mijloacele de transport în comun să aibă un comportament public civilizat, să respecte dispozițiile polițiștilor locali, să se legitimeze sau să furnizeze date corecte, care să ducă la identificare pentru a nu se ajunge la situații similare cu cea din data de 20.01.2019, ora 14.30, când o persoană de sex masculin, care se afla în autobuzul de pe linia 42, tulbura liniștea călătorilor prin faptul că asculta muzică pe telefonul mobil la un nivel maxim de sonorizare. Menționăm că acesta prezenta un factor de risc pentru cetățeni prin atitudinea agresivă si limbajul trivial. În momentul în care a fost interceptat de către oamenii legii, bărbatul nu s-a conformat măsurilor dispuse, refuzând să se legitimeze si încercând să fugă, fapt pentru care polițiștii locali au recurs la folosirea forței (încătușare), coborârea acestuia din autobuz și conducerea la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în vederea stabilirii identității. Pentru faptele sale a fost sancționat contravențional cu amendă de 300 lei. Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot semnala fapte antisociale ce țin de ordine și siguranță publică-0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp)”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*