Poliția Locală în minivacanța de Paște și 1 Mai: 500 de amenzi, în valoare de peste 110.000 lei!

În minivacanța derulată în perioada 25.04-2019 – 01.05.2019, aproximativ 80 de politiștii locali cu 20 de autospeciale au acționat zilnic în sistem integrat pe toată municipiului Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a celor care și-au petrecut zilele libere pe litoral și nu numai.

Astfel, lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat 494 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 110.860 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

În domeniul circulației în domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 106 de amenzi contravenționale pentru nerespecarea prevederilro legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară sau a nerespectării semnificației indicatorului rutier „ Accesul interzis” și  au fost ridicate 23 autoturisme parcate neregulamentar pe domeniu public sau pe spațiul verde.

De asemenea, polițiștii locali au derulat activități specifice de fluidizare și siguranță a traficului rutier în Stațiunea Mamaia cu ocazia desfășurării Festivalului Sunwaves.

Oamenii legii au actionat în echipe mixte și în perimetrul lăcașurilor de cult, al zonelor aferente Cimitirului Central, Viile Noi, Palas și al  Cimitirului Municipal pentru asigurarea fluenței traficului rutier, precum și pentru menținerea unui climat public civilizat prin prevenirea unor acte antisociale precum cerșetoria și comerțul ilicit.

Potrivit Poliției Locale, în domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 141 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța. Sancțiunile au fost date pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, răscolirea gunoiului din containere, apelarea la mila publică, staționarea vehiculelor pe spațiul verde, consumul de bauturi alcoolice, activități de picnic și alte fapte care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța.

locala 1

În ceea ce privește desfășurarea activităților de picnic, polițiștii locali împreună cu reprezentanți ai Gărzii de  Mediu Constanța au acționat preventiv în data de 01.05.2019 pentru combaterea efecutării grătarelor în locuri care nu sunt special amenajate în acest sens, fapt pentru care oamenii legii s-au sesizat  în două cazuri de pe malul lacului Siutghiol din Stațiunea Mamaia. Persoanele în cauză au fost atenționate cu privire la nerespectarea  prevederilor legale în vigoare cu privire la desfășurarea activităților de picnic, care și-au strâns obiectele depozitate pe spațiul verde și au adus terenul la starea inițială, părăsind în condiții civilizate locațiile.

„Activitățile de verificare și control  ale polițiștilor locali se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de activitate – 0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a ne transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și cât mai multe date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *