Spread the love

În ultima perioadă, polițiștii locali din Constanța au pornit la o vânătoare de cetățeni care consideră că legile sunt făcute doar pentru alții, nu și pentru ei. Așa că, polițiștii au împărțit amenzi în stânga și în dreapta. Nu a fost zi în care să nu primim informări de la Poliția Locală prin care ne-a înștiințat faptul că s-au dat sute de amenzi, pentru tot felul de abateri: scuipatul cojilor de semințe pe stradă, opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din oraș, circulația cu mijlocul de transport public în comun fără titlu de călătorie valabil, abateri în domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale, acte de comerț ilicit pe plajă, dar și în zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanța și protejarea mediului înconjurător și chiar acte de cerșetorie.

Exemplul celor din Constanța poate fi urmat și la Hârșova, unde autoritățile locale au pus la dispoziția cetățenilor, începând de la 1 septembrie, un număr de WhatsApp – 0786806092, care va funcționa în paralel cu numărul de telefon 0241.92, la care cetățenii pot face sesizări ce intră în sfera de competență a Poliției Locale.

„Vor fi luate în considerare doar apelurile asumate de cetățeni. Facem precizarea că va fi asigurată confidențialitatea persoanei care formulează sesizarea și se va răspunde la sesizare prin comunicarea măsurilor luate“, se arată într-un mesaj al Primăriei Hârșova.

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a declarat pentru TOMIS NEWS că după dotarea atât a polițiștilor, cât și a mașinilor care patrulează pe străzi, s-a ajuns și la etapa în care se pune accent și pe o comunicare mai bună între cetățean și Poliția Locală.

„Solicităm cetățenilor să trimită pe WhatsApp filmulețe, fotografii ori simple sesizări referitoare la unele fapte antisociale. Într-un stat civilizat, cetățeanul trebuie să aibă o atitudine civică. Acest lucru îl cer și oamenilor din Hârșova, să pună umărul. Putem să avem pretenția să avem un oraș curat și frumos, dar noi ca cetățeni suntem nepăsători. Nu, trebuie să ne implicăm dacă vrem să avem servicii de calitate ori siguranță pe stradă“, a declarat primarul Viorel Ionescu.

CITEȘTE ȘI:

Internet gratuit în spațiile publice? Eșec de proporții al UE! Primăria Constanța, pusă în așteptare. La fel și Hârșova

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *