Spread the love

În data de 31.01.2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 199 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 51.675 lei.

Potrivit Poliției Locale Constanța, au fost organizate 3 acțiuni tematice după cum urmează:

O acțiune pe linia respectării normelor legale referitoare la siguranța și fluența rutieră.

Au fost constatate o serie de abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, dintre care reţin atenţia: opririle și staționările efectuate neregulamentar în stațiile de taxi, stațiile destinate mijloacelor de transport public în comun ale RATC, în perimetrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, precum și pe principalele străzi și bulevarde din municipiul Constanța.

De asemenea, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat, în limita competențelor conferite de lege, 91 de amenzi contravenționale în valoare totală de 18.835 lei și 131 puncte de penalizare.

Cea de-a doua activate a fost organizată și desfășurată în zona arondată străzilor Intrarea Semănătorului și Intrarea Câmpului din cartierul constănțean Coiciu, în scopul identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale, precum si pentru igienizarea și menținerea curățeniei în zonă.

Potrivit Poliției Locale Constanța, în cadrul acțiunii s-au desfășurat următoarele operațiuni:

               -s-au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale (29 amenzi pentru nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de idetitate ale cetățenilor români, 4 sancțiuni pentru neîntreținerea curățeniei în interiorul și exteriorul imobelor, 1 sancțiune pentru deținerea unui câine nevacinat și care face parte dintr-o rasă periculoasă American Staffordshire Terrier) în valoare totală de 3.200 lei.

De asemenea, au fost încheiate cinci note de constatare cu invitația de a se prezenta la sediul instituției în vederea încheierii proceselor verbale de constatare și sancționare a contravenției în baza Legii 50/1991 republicată, pentru executarea de construcții fără autorizație.

„Menționăm că zona a fost igienizată de contravenienți în timpul exercitării controlului. A fost notificată și Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța (RAEDPP) pentru luarea măsurilor care se impun în cazul persoanelor care locuiesc în zonă fără forme legale. Cea de -a treia activitate de control s-a derulat pe linia de combatere a comerțului stradal neautorizat din perimatrul adiacent celor 9 piețe agroalimentare constănțene. În perimetrul piețelor au fost verificați și 39 de operatori economici raportat la respectarea prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun și îndeplinirea obligațiilor legale privind deținerea autorizațiilor necesare desfășurării exercițiului comercial, în conformitate cu prevederile H.C.L nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață. Au fost aplicate 8 amenzi contravenționale în valoare totală de 7.000 lei, fiind dispuse măsuri complementare de confiscare a bunurilor ( 178 de produse alimentare  și de îmbrăcăminte) și a sumei de 160 de lei, bani proveniți din acte de comerț ambulant. La vederea oamenilor legii, doi comercianți ambulanți au abandonat bunurile expuse la vânzare în mod ilicit. Totodată, au fost conduse 4 persoane la sediul unității de poliție locală, unde au fost întocmite 4 procese verbale de depistare”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Tot, în cursul zilei de ieri, polițiștii locali au depistat trei persoane minore, semnalate ca fiind dispărute din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sau din Unitatea de primiri Urgențe a  Spitalului Clinic Județean Constanța.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare. Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp)”, au mai precizat polițiștii locali constănțeni.

În altă ordine de idei, vineri, 1 februarie, polițiștii locali au desființat pe cale administrativă lucrările de construcții nelegal executate pe domeniul privat al municipiului Constanța, situat pe strada Munții Tatra din cartierul constănțean Palas.

„Oamenii legii au constatat existența unei contrucții cu destinația de locuință realizată de o persoană fizică fără îndeplinirea condițiilor legale. În baza actului administrativ emis de autoritatea publică locală, în această dimineață, s-au luat măsurile necesare pentru dezafectarea construcției nelegale executate”, au concluzionat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

One thought on “Poliția Locală, dezlănțuită: SUTE de amenzi în 24 de ore! Piețele, luate la „puricat”, construcțiile ilegale, demolate!”

  1. Garajele construite pe domeniul public, respectiv intre blocuri, din care unele blocheaza efectiv cai de acces le mai demolam si noi ? Daca unii s-au conformat anii trecuti si le-au demolat singuri, altii au o durere la bascheti si sfideaza atat autoritatile cat si concetatenii. Intreaba un prieten, ce aveti de gand ? Ne tratati cu indiferenta si aroganta in continuare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *