Poliția Locală continuă războiul cu comerțul ambulant de pe plaje

În perioada 19.08.2019-25.08.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat activități de control în Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță, ocazie cu care au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială.

Potrivit Poliției Locale, în Stațiunea Mamaia și pe sectoarele de plajă aferente au fost întocmite 30 note de constatare persoanelor juridice care își desfasurau activitatea comercială in locații care au fost verificate și din punctul de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei in construcții. Operatorilor economici le-au fost întocmite 4 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 3.000 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care doua au fost cu avertisment si dispunerea măsurilor complementare de remediere a aspectelor constatate.

CITEȘTE ȘI:

Polițiștii locali au acționat în zona de promenadă din Satul de Vacanță, Stațiunea Mamaia și pe sectoarele de plajă din sudul, centrul și nordul stațiunii, în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 40 amenzi contravenționale pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vânzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite.

De asemenea, au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale in zona de promenada și in stațiune, din care 112 în conformitate cu prevedrile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța  pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde si 3 sanctiuni contravenționale au fost constatate pentru consum de alcool și apelare la mila publicului, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice. Cuantumul total al celor 159 sanctiuni contravenționale s-a ridicat la suma de 69.900 lei.

Concomitent cu aceste acțiuni de prevenire și combatere a unor fapte de natură antisocială, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 178 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 103.850 lei, după cum urmează:

– 11 pentru opriri   neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

– 17 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

–  2 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

– 148 pentru ocuparea unui loc de parcare in parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, în conformitate cu prevederile H.C.L Nr.235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanta.

„S-a dispus măsura ridicării a unui număr de 26 autovehicule, în scopul fluidizarii traficului rutier și vizibilitatea acestora în zona trecerilor de pietoni sau a marcajelor rutiere. Același tip de activități specifice s-au derulat săptămâna trecută ( 19.08.2019-25.08.2019) pe sectoarele de plajă din Constanța, Faleza Cazino din zona penisulară și Portul turistic Tomis, ocazie cu care au fost încheiate 18 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru acte de comert ambulant , în valoare de 8750 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod constant!”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *