Poliția Locală continuă „operațiunea porumbul”: sute de amenzi date pentru comerțul ilicit pe plaje

În perioada 12.08.2019-18.08.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat activități de control în Stațiunea Mamaia și  Sat Vacanță, ocazie cu care au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială.

Potrivit Poliției Locale, operatorilor economici le-au fost întocmite 11 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 15.000 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care unul a fost cu avertisment si dispunerea măsurilor complementare de remediere a aspectelor constatate.

locala 2 2

Polițiștii locali au acționat în zona de promenadă din Satul de Vacanță, Stațiunea Mamaia și pe sectoarele de plajă din sudul, centrul și nordul stațiunii, în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 56 amenzi contravenționale pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vînzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite. De asemenea, au fost aplicate 157 sancțiuni contravenționale, din care 125 în conformitate cu prevedrile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța  pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde, depozitarea unor obiecte pe domeniul public și campare într-un loc interzis, 6 fapte contravenționale au fost constatate pentru tulburarea ordinii publice și săvârșirea de acte /fapte obscene, apelarea la mila publicului , în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, iar celelalte  26 fapte contravenționale au fost constatate pe mijloacele de transport public in comun ce deservesc locațiile din Stațiunea Mamaia pentru lipsa titlului de călătorie valabil, în conformitate cu prevederile Legii Nr.92 / 2007 a serviciilor de transport public local. Cuantumul total al celor 224 sanctiuni contravenționale care au fost aplicate s-a ridicat la suma de 97.500 lei.

locala 1 2

Concomitent cu aceste acțiuni de prevenire și combatere a unor fapte de natură antisocială, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 86 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 51.090 lei, după cum urmează:

– 7 pentru opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

– 17 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

–  5 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.                  – 57 pentru ocuparea unui loc de parcare in parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, în conformitate cu prevederile H.C.L Nr.235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanta. S-a dispus măsura ridicării a unui număr de 12 autovehicule, în scopul fluidizarii traficului rutier și vizibilitatea acestora în zona trecerilor de pietoni sau a marcajelor rutiere.

„Același tip de activități specifice s-au derulat săptămâna trecută ( 12.08.2019-18.08.2019) pe sectoarele de plajă din Constanța, Faleza Cazino din zona penisulară și Portul turistic Tomis, ocazie cu care au fost încheiate 26 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 11.750 lei, din care 21 sanctiuni contraventionale pentru acte de comert ambulant /neautorizat, în conformitate  cu prevederile Legii nr.12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite, 4 sancțiuni contravenționale pentru depozitarea pe domeniul public și parcarea prin încălcarea marcajelor de delimitare, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și 1 fapta contravenționala pentru tulburarea ordinii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice. Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod constant”, au precizat reprezentanții Poliției Locale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.